Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Soha többet !

Bujdosó Székely Vendéglő BudapestBujdosó Székely Vendéglő Budapest a térképen

Gyenge 2015. októberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2015. október 5.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Családi vasárnapi kirándulás után hazafelé trtünk be, mert hallottunk róla jókat.

Sajnos nem tudom igazolni ezeket.

A kerthelyiségben ültünk le, de a környezetet megváltoztatni nem lehet, így az utca zaja, a hangoskodó sétélók, a buszok bűze és egyebek mind beszűrődtek, az asztaloknál a "kedves" vendégek bőszen cigarettáztak, tehát ha valaki nyugalomra vágyik, ezt eleve felejtse el.

Már az étlapon is vannak meglepő feliratok, pl.:
"Minden ételünk eredeti parajdi sóból készül."
Nem tudom ki írta, de nem sóból, hanem sóval...
A másik, hogy nem szeretem az olyan helyeket, ahol eleve 10% szerviz díjat számolnak fel, hagy döntsem el én, hgy mennyire vagyok megelégedve a kiszolgálással és a minőséggel.

A kiszolgálás borzasztó lassú volt. A rendelés felvétele az itallal aránylag hamar elkezdődött, de az italok kihozása után az ételek felvétele, és megérkezése borzasztó volt, kb fél-fél órás szünetekkel történt, pedig nem volt telt ház, a pincéreknek nem kellett kapkodniuk.

Az, hogy a fél literes ásványvíz helyett 0,33-ast hozott a pincér, csak véletlennek gondoltam, nem akartam e miatt problémázni, rá kellett azonban jönnöm, hogy inkább lehúzás volt, hisz ez a kiszerelés kb. kétszer annyibe került.

A levesek teléjesen átlagosak, semmilyen kiemelkedően jó vagy rossz nem volt bennük. A csorba leves gombócának ízvilága sehogy nem illett a savanykás léhez, a húsleves, nem volt kiemelkedő, de azért ehető, a gulyás leves valahol a babgulyás és a bableves közötti ízeket hozott, nem tudtam volna meghatározni mi is, bár amúgy nem volt rossz.

Főételek :
Csíki borzaska : Azt hottem ilyen egyszerű ételt nem lehet elrontani, de mégis. A panírozott hús úgy tocsogott az olajban, hogy az teljesen eláztatta, egyszerűen élvezhetetlenné téve az ételt, a sült burgonya túl volt sütve. A tetejére a sajtot rá kellett volna pirítani kissé, de csak lefolyt róla...Semmi eltérés egy mátrai borzaskához képest...

Hargitai málnapásztor kedvence bundás pityókával.
Na ez felháborító volt ! A hús ( tarja ) olyan keményre volt sütve ( grillezve ), hogy cipőtalpnak is csak sírva lehetett volna felhasználni. Az erdei gyümölcs öntet minden ízt elnyomott, olyan mennyiségben borították rá a húsra, az étlep szerinti barna mártásnak nyoma sincs, a bundás pityóka pedig síma fagyasztott krokett. Szerintem ennél már nincs lejjebb. Még az adag is kicsi.

Filézett harcsa roston Apafi Mihály káposztával.
Igazán oda lehetett volna írni, hogy a káposzta saláta 80%-a majonéz... Amúgy a hallal nem volt gond, de semmi különleges íz, vagy elkészítési mód. Egy filézett hal...

Grillen sült csirkemell sült pityókával...
Ugyanaz a majonézzel nyakon ötött káposzta, és a hasáb burgonyát bárhogyan is nevezik, az csak hasáb marad, ráadásul minden köretként adott hasáb burgonya túl volt sütve. A hús szintén túl sütötték ( csirkénél főbenjáró hiba ) és túl is volt fűszerezve, ami uralkodott az egész tányéron, semmi másnak nem engedve teret.

A kifizetett összeget egy kézzel írt cetlin hozták, ami teljesen szabálytalan, hisz pénztárgép használatára vannak kötelezve, valamint a 17500 Ft-os végösszeg ( 4 felnőtt 1 gyerek ) nagyon durva a kiszolgálás a hely és az ételek szinvonalához mérten.

Plusz extra hogy, a ciuc premium sört mint igazi csíki sört ajánlják az túlmegy minden határon, amikor a fél világ attól zengett, hogy az Igazi csíki sör Székely manufaktúra legyözi a Heinekent, aki a ciuc premium-ot gyártja.
Egy Székely vagy Székely érzeletű ember hogy ajánlhat ilyet ?

Végezetül azt kell mondjam, soha többet a hely közelébe sem megyek, és ettől mást is óva intek. Utólag inkább mentem volna szembe az üzletközpontba egy kifőzdébe, bár vasánap most ez is nehézkes, de bárhova csak nem ide.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Átlagos

Bujdosó Székely Vendéglő további értékelései

2023.12.07családjával
Kiváló
A férjemmel és az anyukámmal tértünk be a vendéglőbe. 2*2 személyes vegyestálat rendeltünk, amiből csak egyet tudtunk megenni mert olyan bőséges volt. Nagyon ízletes volt minden. A Csiki sör nagyon finom de persze a többi ital is. Nagyon klassz volt a zene. Nagyon jól éreztük magunkat. Sokan...
2022.06.10a párjával
Gyenge
Nemrég jártam ott a feleségemmel. A szomszéd asztalnál szintén egy házaspár ült. Nekik a bakancslistájukon volt ez a vendéglő. A pincért kérték, hogy ajánljon egy eredeti székely fogást. A pincér a miccset is eredeti székely ételként ajánlotta. Ez nem igaz! Aki Erdélyben született, az...
2022.05.01családjával
Kiváló
Mindenkinek szívből ajánlom .Ballagast unnepeltunk családias hangulatú elő zenével gyors figyelmes kiszolgálás.Gyertek es elvezzétek a hely sajátosság eĺőnyeit parkolas megoldott
Népszerű szállások a környéken
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Medián Hajdúnánás - All in one wellness csomag teljes ellátással
All in one wellness csomag teljes ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Medián Hajdúnánás
79.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
77.962 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással