Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Taxis törzshely No.2.

Café Tulipán Bistro BudapestCafé Tulipán Bistro Budapest a térképen

2015. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. december 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Pár nappal ezelőtt jártam a szomszédos Kicsi Ír Kávézóban, amiről megállapítottam, hogy a taxisok törzshelye, ezt megerősítette a kiszolgáló hölgy is beszélgetésünk során, majd a Tulipán Bisztróban tett reggeli látogatás alatt ismét azt tapasztaltam, hogy a Tuipánban is sok taxisofőr megfordul, amiben persze nincs semmi negatív felhang, sőt éppen ellenkezőleg, ezt tekinthetjük jó előjelnek, hiszen a taxisok felxibilis, mindig mozgásban lévő emberek, akik bárhová mehetnek a városban, ahol számukra szimpatikus, hiszenek nincsenek fix helyhez kötve.
A Tulipánt sok éven át mindig csak kívülről láttam, jó időben a járda egy részét a Tulipán terasza foglalja el, s alig láttam üres az asztalkákat, sok a külföldi vendégük, akiket a Parlament és a Duna-part közelsége vonz ide, de a környékbeli dolgozók is szívesen látogatják. A reggeli órákban főként a "napindító" kávé a sláger, majd ebédidőben 11.30-tól 2 fogásos ebédmenüt kínálnak 1390 Ft-ért. Az étlap szélesebb, mint amire számítottam, bár többségében standard nemzetközi és magyaros főételeket láttam rajta. A sör- és a rövidital választék kommersz, nem a kézműves vonalban utaznak.
A belső tér nekem kifejezetten tetszett, régimódiasan karakteres, színes, és kívülről egyáltalán nem is látszik, hogy ennyire tágas. Az egyik falon régi rádiók és hangszerek (elektromos gitárok, szaxofonok), másutt egykori színházi plakátok és fekete-fehér fotók, majd a következő traktusban egy kisebbfajta texis "emlékhely", részeként régi taxihívó szerkezet, 15 éves taxis törzsgárda kitüntetés és efféle izgalmas látnivalók.
Az ülőalkalmatosságok a falnál kényelmesek, a kerek kávéházi asztalok barátságosak, a helyiség 2 részre osztott, sőt a hátsó traktusból még egy kis galériára is fel lehet menni.
Egy sima croissant-t és egy forró csokit választottam, árban belvárosi szint (borrvalóval együtt 1000 Ft-ot fizettem), amit egy kissé drágállottam. Cafe Diemme kávét főznek.
A kiszolgálás alapvetően kedves volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (24)
Café Tulipán Bistro Budapest - BelsőCafé Tulipán Bistro Budapest - BelsőCafé Tulipán Bistro Budapest - BelsőCafé Tulipán Bistro Budapest - BelsőCafé Tulipán Bistro Budapest - BelsőCafé Tulipán Bistro Budapest - BelsőCafé Tulipán Bistro Budapest - BelsőCafé Tulipán Bistro Budapest - BelsőCafé Tulipán Bistro Budapest - Étel/italCafé Tulipán Bistro Budapest - Étel/italCafé Tulipán Bistro Budapest - Étlap/itallapCafé Tulipán Bistro Budapest - Étel/italCafé Tulipán Bistro Budapest - Étlap/itallapCafé Tulipán Bistro Budapest - BelsőCafé Tulipán Bistro Budapest - BelsőCafé Tulipán Bistro Budapest - BelsőCafé Tulipán Bistro Budapest - Külső képCafé Tulipán Bistro Budapest - Külső képCafé Tulipán Bistro Budapest - Étlap/itallapCafé Tulipán Bistro Budapest - Külső képCafé Tulipán Bistro Budapest - Külső képCafé Tulipán Bistro Budapest - Külső képCafé Tulipán Bistro Budapest - Külső képCafé Tulipán Bistro Budapest - Külső kép

Café Tulipán Bistro további értékelései

2016.06.08kollégákkal
Praktikus okokból ugrottunk be a helyre és egy-egy korsó sörért :). Vasárnap délután szinte az összes hely szabad volt kint és bent is. A kiszolgálás emiatt gyors volt, amely bent a kör pultnál történt. 1200 Ft volt a két korsó Dreher, amely nem mondható olcsónak. A csapolás után a kiszolgáló...
Népszerű szállások a környéken
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
92.480 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Helikon Keszthely - Ikonikus feltöltődés a Helikonban
Ikonikus feltöltődés a Helikonban
2024.07.01-ig
Hotel Helikon Keszthely
93.500 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval