Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Próba - szerencse

Café Delion Bistro BudapestCafé Delion Bistro Budapest a térképen

Kiváló 2018. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Dining City étteremajánló szervezi évente két alkalommal az étteremhetet, az elmúlt években sikerült felfedezni és kipróbálni új éttermeket a program során. Ezen túlmenően alkalmanként meghirdetnek 1-1 étteremben valamilyen különleges akciót. Ennek kapcsán jutottam el a Delion Bisztróba, amely a közelmúltban nyitott meg a Ráday utcában. Előttük Balázs néven futott egy számomra jellegtelen bisztróféle, de nem sok időt működtek ezen a néven, előtte évekig pedig egy magyaros étterem (Pesti Vendéglő) üzemelt, ahol kollégákkal és olasz vendégeinkkel jártunk.
A belső tér teljesen átalakult. A falakon egy rakat klasszikus festmény van, mint egy galériában, amúgy a berendezés üde, fiatalos, tágas, sok asztal van. Elegáns, de nem sznob. Kint fedett terasz, de nem az étterem előtt, hanem a szemközti oldalon.
A Delion séfje Nyúzó Imre, aki ezt megelőzően a pár méterre lévő Kálvin téri KGB-ben főzött szintén izgalmas és igényes fogásokat, de dolgozott a Babelben is, csakúgy mint az egyik pincér. (Mellesleg az ezredforduló környékén a Garden of Eden - azóta már feloszlott - dark rock zenekarban énekelt, én innen ismertem őt névről.)
A 3 fogásos menü fixen 3900 Ft-ba került, 3 leves/előétel, 6 főétel és 2 desszert közül lehetett személyre szabottan összeállítani az ebédet. Alapvetően magyaros ételekkel apellálnak, de egyrészt érezhetően és láthatóan minőségi alapanyagokat használnak, másrészt az elkészítés módja különleges, modern, a most divatos, de már annyira elcsépelt szóval élve "újragondolt".
Előétel kacsamell sonka, zöldsaláta, rukkola, pirított áfonyás briós, gránátalma, juhtúró - pompás kezdés volt! Az adagok átlagos méretűek, egyáltalán nem kicsik, így nekem a 3 fogás bevállalása már határeset volt.
A főétel kapros vajtök főzelék és grillezett lazac, ezt választottam. Ehhez csak annyit, hogy a menzás tökfőzeléket soha nem voltam hajlandó megenni, a világból ki lehet vele kergetni a mai napig, de amióta a debreceni Ikonban megtapasztaltam, hogy mennyire finoman és másként is el lehet ez készíteni, úgy éreztem, a Delionban is bízhatok. Hát, igazam is lett. A lazac szintén hibátlan volt. Az olyan kis apróságokra is figyeltek, hogy a halhoz a citromkarika be volt fűszerezve többek között rózsaborssal és meg volt grillezve, így hozták ki egy kistányéron.
A desszert szatmári szilvatorta, ez egy igazi felnőttes desszert, némi chilivel és borssal megbolondítva. A ma divatos újhullámos desszert stílusban, vizuálisan is nagyon mutatós, több rétegű, többféle textúrájú kerek tortácska.
A szervizdíjat már tartalmazta az ebéd ára. Bankkártyával lehet fizetni. Egyértelműen pozitív a véleményem, szívesen ennék itt máskor is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (28)
Café Delion Bistro Budapest - Külső képCafé Delion Bistro Budapest - Külső képCafé Delion Bistro Budapest - Külső képCafé Delion Bistro Budapest - Étlap/itallapCafé Delion Bistro Budapest - BelsőCafé Delion Bistro Budapest - Étlap/itallapCafé Delion Bistro Budapest - Étlap/itallapCafé Delion Bistro Budapest - Étlap/itallapCafé Delion Bistro Budapest - Étlap/itallapCafé Delion Bistro Budapest - BelsőCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - BelsőCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - MosdóCafé Delion Bistro Budapest - Étel/italCafé Delion Bistro Budapest - BelsőCafé Delion Bistro Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Royal Club Hotel Visegrád - Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
2025.01.01-ig
Royal Club Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.20-ig
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt
37.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
80.850 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással