Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szőke csoki

Café Pierrot BudapestCafé Pierrot Budapest a térképen

Kiváló 2016. júniusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2017. március 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Budai Vár, Fortuna utca, illusztris környezet. A Pierrot 1982-ben az első magánkézben lévő kávéházként nyitotta meg kapuit, azóta is ebben a családi kézben üzemeltetik (azóta már jó pár másik étteremmel, vendéglátó egységgel együtt egy igazi kis gasztro-birodalommá nőtték ki magukat). Jelmondatuk szerint az Osztrák-Magyar Monarchia konyháját mutatják be, 21. századi módon.
Mivel előtte már egy másik helyen ebédeltünk, itt csak egy desszertet, illetve levest ettünk, illetve volt, aki csak italt rendelt a varázslatos belső kertben lévő, kellemesen napfényes, de ügyesen árnyékolt teraszon. A középkori falakat körben buja zöld növényzet futja be, gyönyörű zöld az egész kert, de a terméskőből rakott boltíves átjáró is figyelemre méltó, amelyen bejöttünk ide az utcáról.
Az egész étterem megjelenése nagyon elegáns, exkluzív, felső kategóriás. Az étlap rövid, igényes. Az árak is ehhez a színvonalhoz igazodóak. A séf ajánlatai közül ettem egy rejtélyes szőke csoki névre hallgató pohárkrémet friss mangóval (1890 Ft). Ez a desszert egy kis remekmű, amelyet ehető lila és kanárisárga árvácskákkal díszítettek. A kollégám parmezános spárga velouté levese is nagyon gusztusos volt. A levesek és a desszertek 2000 Ft körül mozognak, a főételek 4-7000 Ft között. Erre még 13% kötelező szervizdíjat számolnak fel.
A személyzet szívélyes, udvarias, profi. Képesek ajánlani az étlapról, jól ismerik az ételeket, felkészültek. Nem éreztük azt, hogy kevésbé figyelmesen bántak volna velünk csak azért, mert magyarok vagyunk és csak ízelítőként benéztünk, de nem ettük végig az étlapot.
A 2017-es G&M 12 ponttal, a Dining Guide étteremkalauz 78 ponttal díjazta őket.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (40)
Café Pierrot Budapest - Étel/italCafé Pierrot Budapest - Étel/italCafé Pierrot Budapest - Étel/italCafé Pierrot Budapest - Külső képCafé Pierrot Budapest - Külső képCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - Étlap/itallapCafé Pierrot Budapest - Étlap/itallapCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - Külső képCafé Pierrot Budapest - Külső képCafé Pierrot Budapest - Külső képCafé Pierrot Budapest - Étel/italCafé Pierrot Budapest - Étel/italCafé Pierrot Budapest - Étel/italCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - MosdóCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - EgyébCafé Pierrot Budapest - Étlap/itallapCafé Pierrot Budapest - Külső képCafé Pierrot Budapest - Külső képCafé Pierrot Budapest - Külső képCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - Étlap/itallapCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - EgyébCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - EgyébCafé Pierrot Budapest - EgyébCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - Külső képCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - BelsőCafé Pierrot Budapest - Külső kép

Café Pierrot további értékelései

2018.08.26kollégákkal
Kiváló
Itt is előre asztalfoglalás, ami nagyon tetszik, hogy a parkoló jegy 3:00-ra ingyenes, a továbbiakért fizetni kell, ha maradunk. Vacsorázni mentünk a kollégákkal (elő fő és desszert) volt. Nekem a fő étellel volt egy pici észrevételem, melyet mondtam a pincérnek, a burgonyák közt volt olyan ami...
Népszerű szállások a környéken
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa - Napi ár all inclusive ellátással
Napi ár all inclusive ellátással
2024.12.31-ig
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa
65.065 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Thermal Hotel Visegrád - Örökifjak 62+
Örökifjak 62+
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás
Fergeteges csobbanás
2025.04.13-ig
Hotel Forrás Szeged
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval