Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egészséges vagy hedonista?

Cake Shop - Jókai tér BudapestCake Shop - Jókai tér Budapest a térképen

2019. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. november 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Cake Shop első, újhullámos cukrászdája az 5. kerületben, a József Attila utcában nyitott meg évekkel ezelőtt. Egy fiatal, kísérletező és újító szemléletű cukrászlány saját vállalkozásaként indult, de mára eléggé kinőtték magukat, már a nemzetközi színtérre is kikacsintottak.
Úgy írják, hogy az 5. kerületi a hedonista, míg az újabb, 6 kerületi cukrászdájuk az egészségtudatos (avagy "healthy"). Hát nem tudom, minden esetre itt a választék szolidabb volt, mint a fő bázison.
A belső dizájn visszafogottan elegáns, vidám, személyes. Sok a személyes tárgy, a szalvétákon kis üzeneteket lehet hagyni, amit kiakasztanak a falra, kis cuki apróságok, díszítőelemek vannak mindenütt.
Kb. 6 asztaluk van, közvetlenül a Jókai téren találhatóak, érdekes módon egy másik, híres és nagyobb cukrászda közvetlen közelében.
A pultban többféle, idényjellegű finomság, kb. a fele mentes, illetve vegán. Árban 1000 Ft környéki szeletárak (950/1050 Ft a mentes), ami egy kicsit sok szerintem, még akkor is, ha kézműves termékekről, minőségi alapanyagokról beszélünk. A szeletek mérete átlagos, illetve kicsivel átlag alatti.
Nyers vegán sütőtöktorta szerepelt idényajánlatként, szintén nyers vegán a csokis áfonyatorta, de volt még kókusz-mangó szelet, málnás csokitorta,sütőtökös-mogyorós sajttorta, 4 féle macaron, mangó tart, isler, vegán barackos cake-pop (süti-nyalóka).
Igaz, ami igaz, az ajánlás alapján választott macaron-lime szelet különleges, pikánsan finom volt, szemernyi mákkal díszítve. Tetszett, hogy az asztalokra nemcsak szalvéta, de kancsóban víz és poharak is oda voltak készítve.
A kávé finom, de szintén nem olcsó, egy eszpresszó 520 Ft, a latte 950 Ft.
Csendes, nyugis hely.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Cake Shop - Jókai tér Budapest - Külső képCake Shop - Jókai tér Budapest - Étel/italCake Shop - Jókai tér Budapest - Étel/italCake Shop - Jókai tér Budapest - Étel/italCake Shop - Jókai tér Budapest - Étel/italCake Shop - Jókai tér Budapest - BelsőCake Shop - Jókai tér Budapest - BelsőCake Shop - Jókai tér Budapest - BelsőCake Shop - Jókai tér Budapest - BelsőCake Shop - Jókai tér Budapest - BelsőCake Shop - Jókai tér Budapest - BelsőCake Shop - Jókai tér Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
65.184 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Kihagyhatatlan ajánlat Balatonvilágoson
Kihagyhatatlan ajánlat Balatonvilágoson
05.31-08.31.
Világos Hotel Balatonvilágos
57.630 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval