2025. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2025. október 17.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha valami ma igazán hasít és menő a fiatalok körében, nemcsak hazai, de szélesebb, nemzetközi viszonylatban is, az a japán zöld tea, a Matcha. A legtöbb kávézó esetében már elképzelhetetlen, hogy ne legyen az itallapján többféle zöld teás ital, de a sütemények, édességek között is egyre több ilyen alapanyagot is tartalmazó termékkel találkozhatunk. Már olyan bisztrót is nyitottak Budapesten, ahol az italok és az ételek is kizárólag zöld tea alapanyagúak/tartalmúak. Ezt a hullámot lovagolta meg a Cécha (ejtsd: "Szécsá"), amely igén tavasszal a Kazinczy utcában nyitott meg egy kis alapterületű helyen, de azt elég gyorsan kinőtték, s talán 2 hónap múlva máris a zárás és a költözés mellett döntöttek. Július óta már egy új, nagyobb és minden szempontból színvonalasabb helyszínen, a Paulay Ede utcában várják a vendégeket. Az Instagramon és a TikTokon is aktívan jelen vannak, talán ennek is betudható, hogy a hely nagyon népszerű. Ez azt jelenti, hogy a pult előtt a rendeléshez is sorba kell állni, majd utána az ital elkészültét is újabb várakozás előzi meg. A vásárlók között sok külföldit is felfedeztem, leginkább a Z generációból. Természetesen az italokat live stream és szelfik körében kell magunkhoz venni és kortyolni. A Céchát két vietnámi fiatal, Chu Minh Nga (Cece) és Hoáng Anh nyitotta, a hely neve az ő becenevükből és és a matcha egybeolvadásából született. Eredetileg üzleti tanulmányokra érkeztek Budapestre több mint 3 éve, de az egyetem után itt maradtak, és ezt a saját vállalkozást nyitották meg.
Az italokhoz kiváló minőségű japán Matcha alapanyagot használnak. Bár az italokat műanyag pohárba teszik, de nagy figyelemmel és gondossággal, egyedileg készítenek el minden italt. A színes képes itallapon 24 választásunk van, a közös metszet a Matcha, de mellette tonik, levendula, tej vagy alternatív tej, mézes Yuzu, sós karamella, kávé, áfonya, mangó, taro, Earl Grey fekete tea, vanília, eper is kerülhet mellé a poharunkba.
Pár, szintén zöld teás ételük: Panna Cotta, croissant, mousse cake süti, jégkrém, tiramisu.
Az én választásom a Lavender, azaz levendulás Matcha Latte lett, kókusztejjel, hidegen, jéggel. Az italok árai 2000-2500 Ft között alakulnak. A Matcha valóban kitűnő volt benne, de én több levendulát elbírtam volna benne, nem volt elég karakteres. A kiszolgálás gépies, érzelemmentes. A pultosok egy része ázsiai, nem tudnak magyarul.
A beltér elég nagy alapterületű, de kevés az ülőhely. A fehér szín az uralkodó, steril az egésznek a hatása. A jobb oldalon lépcsőzetes ülőhelyet alakítottak ki, de igazából ez nem túl praktikus.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()