Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

U mint Udvar, C mint Central

Central Canteen BudapestCentral Canteen Budapest a térképen

Kiváló 2019. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 13.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az U alakú Central Udvar irodaház a belváros szívében, az ún. bulinegyedben található, a Wesselényi és a Síp utca által körülhatárolt telken. Az irodaház aljában található egy igazán klassz irodai menza, amelyet külsősök is látogathatnak, mégpedig a Kazinczy utca felől az udvaron keresztül. Táblákkal jól jelzik az irányt, az étlap magyar mellett angol nyelven is olvasható.
Kizárólag hétköznap tartana nyitva, reggel 8-tól délután 3-ig, reggelizni, tízóraizni, ebédelni, illetve délelőtt és ebéd után kávézni lehet, aztán zárnak.
Ebédidőben 2 fogásos, naponta változó menü 990 Ft, ezen kívül van egy másik leves - a menüben szabadon cserélhető - főzelék húsmentes feltéttel, saláta, 2 féle húsos étel, 4-5 féle süti.
A konyha könnyed, egészséges, mediterrán jellegű ételeket készít, sok zöldséggel.
Ottjártamkor a menü mascarponés zöldborsóleves, zsenge sárgarépával. A főétel mustáros lazac - szerintem ez jó eséllyel mirelit volt, e azon belül a színvonalasabb fajtából, kurkumás kukoricás rizzsel. Átlagos adag, a leves kiadós, mély nagy csésze, a főétel zónamennyiség.
Elvitelre is választottam másnapra egy főételt, azok is szintén kedvező árban vannak 1000-1200 Ft között (elviteles dobozzal együtt). Pita avokádós-rukkolás grillezett csirkefalatokkal töltve, nagyon jó fűszerezéssel, édesburgonya hasábokkal és grill zöldségekkel (ez utóbbi szintén mirelitnek tűnt, pedig lehetett volna mostanság akár frissből is). Jól nézett ki a görög fűszeres csirkenyárs is a pultban.
Bankkártyával is lehet fizetni.
Ivóvíz és pohár ki van helyezve a közös pultra, önkiszolgáló. A szénsavas üdítő és a kávé (250 Ft) gépi, de újratölthető.
Laza, barátságos kiszolgálás, vidám személyzet. A beltér fiatalos, engem az osztrák youth hostelekre emlékeztet a berendezés, kicsit Ikeás hatású.
Az összbenyomásra megadom az 5 szívecskét, ide még biztosan vissza fogok térni. A környék egyik legolcsóbb, mégis minőségi ebéd-lelőhelye.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (2)
Central Canteen Budapest - Külső képCentral Canteen Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
73.967 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval