Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jól gondold meg, mire vágysz!

Chimney Cake Shop BudapestChimney Cake Shop Budapest a térképen

Gyenge 2018. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. május 24.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Gyerekkoromban minden karácsonykor felbosszantottam anyukámat azzal, hogy sonkás, májkrémes, de minimum sajtos szaloncukor után áhítoztam. Sóhajtoztam, miért nem kaphatók ilyenek is a szerintem rémes krémes, zselés, mű-ízű izék mellett. Ez az ősrégi emlék jutott eszembe, mikor megláttam az egyik kuponos cég ajánlatában a sajttal, kolbásszal töltött kürtős kalácsot. Sejtettem, hogy ügyesen van fényképezve, és igazából nem ilyen szép. És annak ellenére túlzásnak tartottam még a kedvezményes árát is, hogy nagyobbnak képzeltem, mint amekkora a valóságban. Mégis úgy éreztem, nem hagyhatom ki. Ha végre teljesül az ember régi vágya, na jó, nem pont az, és nem pont úgy, de mégis..., hát nem teheti meg, hogy elmegy mellette.

Bementem a Váci utcai aprócska boltba, bejött utánam egy addig kint ücsörgő fiatalember is, akiről azt hittem, vendég. Felvette a rendelést, aztán együtt kijöttünk a ház elé. Van kint három magas asztal, bárszékekkel, meg egy külön asztal a főnöknek, gondolom, csak akkor tartózkodik a levegőtlen kis helyiségben, ha muszáj.

Kb. 10 perc alatt elkészült a mű, és nem is volt rossz. Igaz, nem a hagyományos fazon, hanem olyan, mint egy nagyobbacska fagyis tölcsér, finom, sajtos tésztából. A sütés technikája azonos a kürtős kalácséval, tésztacsíkokat tekernek egy botra. Nem itt a boltban, ők nyilván készen kapják ezt az alkotóelemet. Csak látszik, hogy a tölcsér csíkokból sült össze. A töltelék egy kis reszelt sajt, két virsli vastagságú, kellemesen csípős kolbászka, és valami mustáros öntet. Ja, és egy fél falatnyi zöld a végén odabiggyesztve, mint toll a kalapra, csak a színe kedvéért. De az is lehet, sőt valószínű, hogy a tölcsérből kifelejtette a mester a salátát, és a végén kapott észbe, ennyit tudott korrigálni.
Helyben fogyasztást terveztem, de inkább elindultam kirakatot nézni a Váci utcában. Nem volt feltűnőbb, mint ha egy fagyit nyaltam volna el séta közben.

Sokféle édes betéttel kínálják ezt a "magyar specialitást", a plakát igazán tetszetős. Azt hiszem, ha édességre vágynék, inkább egy fagylaltkelyhet választanék ennyi pénzért, sok jó cukrászda van a környéken. A sós változat helyett meg talán egy Kolbicére esne a választásom, az is tölcsérszerű, és annyi mindent pakolnak a kolbászok mellé, hogy kétfelé áll az ember füle, ha mind megeszi.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (4)
Chimney Cake Shop Budapest - Külső képChimney Cake Shop Budapest - BelsőChimney Cake Shop Budapest - Külső képChimney Cake Shop Budapest - Étel/ital

Chimney Cake Shop további értékelései

2018.05.28egyedül
Gyenge
A Váci utca déli szakaszán, mindenféle turistacsalogató vendéglátó egység között található aprócska üzlethelyiség. BB. kuponnal jártam náluk, de az akcióban kínált töltött kürtöskalács még így is nagyon drága volt szerintem(1290 Ft az 1500 Ft helyett). Az ajánlatban az szerepelt, hogy 6 féle íz...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló - Nyári ajánlat
Nyári ajánlat
07.01-08.31.
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
206.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
50.915 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval