Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az étteremhét csúcspontja

Costes Downtown BudapestCostes Downtown Budapest a térképen

Kiváló 2016. márciusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2016. március 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Eddig még sosem fordult elő, hogy egy - immáron - Michelin csillagos étterembe sikerüljün beregisztrálni a különleges heti menüre. Most mégis sikerült, így valószínűleg egyszeri nagyon-nagyon akciós áron sikerült itt végigkóstolni egy teljes menüsort.
Központi elhelyezkedés, a Nádor utca és a Duna-part között egy csendes mellékutcában, bejárat a szomszádos Prestige szálló felől.
Már belépve érzi, hiszen éreztetik az emberrel, hogy itt különleges élményben, és ezzel egyidejűleg különösen figyelmes kiszolgálásban lesz részünk. Az Étteremhétre meghirdetett menüben 2 féle előétel(padlizsánleves, pácolt lazacpisztráng), 2 féle főétel (tengeri durbincs, sertés hasaalja) és 2 féle desszert (maracujás pavlova, áfonyatorta) közül lehetett választani, így akik ketten voltak, többen is azt az okos megoldást választották/-tuk, hogy mindenből kértünk 1-1-et, bár az adagok egyáltalán nem kétszemélyesek. Az előétel előtt érkezett 4 féle ízesítésű rákszirom citromos-fűszeres mártogatóssal, valamint frissen sült zsemlecipók 2 féle vajjal (sós ill. karamellizált). Már ezek is előrevetítették, hogy itt egy csodálatos gasztroélményben lesz részünk. Minden étel tökéletes, az 5 pontos listán csillagos 6 pontos, a tálalás különleges, mutatós, igazi kompozíció, s az ízek harmóniája is lenyűgöző.
Volt egy pár feszélyező dolog, ami ha nem lett volna, akkor az ott töltött időt még tökéletesebbnek érezzük, így viszont összességében az volt a benyomásunk, hogy az ételek hibátlanok, de mégsem marad csupa pozitív emlék a látogatásunk. Az italokat nem teszik az asztalra, hanem egy külön e célra kialakított, elkülönített hűtőben tárolják, és minden vendég mögött gyakorlatilag ugrásra készen áll egy-egy "pohárnok", aki tölt a poharakba, ha azt látja, kiürültek (ezt én túlzásnak érzem, akármilyen előkelő és elegáns megoldás). A másik az volt, hogy a 2 "műsoron kívüli" előételből alig tudtunk csipegetni, mert az ételek nagyon gyorsan érkeztek egymás után, a 2 fogások között szinte nem volt "üresjárat", már jött is a főétel, majd a desszert, mi meg nem voltunk sajnos résen, és a csodás rákszirmot, a finom kenyérkéket a mennyei karamellás vajjal együtt huss, már el is szállították.
A desszertek ízvilága is különleges, pazarul eltalált volt.
Summa summarum, kicsit lazábban talán minden még tökéletesebb lenne, persze az ebéddel nem akar senki 2-3 órákat eltölteni munkaidőben, de azért ez egy kicsit a másik véglet lett, véleményem szerint nem szükséges ennyire siettetni, túlpörgetni a dolgokat.
A desszerteknél még nem volt vége a történetnek, érkezett 3 db utó-desszert petit four sütike-falatka, amelyek napsárga színükben harmonizáltak egymással (macaron, pehelycukor/marshmallow, robbanó cukros zselés háromszög).
Összességében a konyhában semmi hibát nem találtunk, bár nem is kerestünk, le a kalappal a séf és munkatársai előtt. Lenyűgöző!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (14)
Costes Downtown Budapest - Étel/italCostes Downtown Budapest - BelsőCostes Downtown Budapest - BelsőCostes Downtown Budapest - Külső képCostes Downtown Budapest - BelsőCostes Downtown Budapest - Étel/italCostes Downtown Budapest - Étel/italCostes Downtown Budapest - BelsőCostes Downtown Budapest - Étel/italCostes Downtown Budapest - Étel/italCostes Downtown Budapest - Étel/italCostes Downtown Budapest - Étel/italCostes Downtown Budapest - BelsőCostes Downtown Budapest - Mosdó

Costes Downtown további értékelései

2018.05.22a párjával
Kiváló
A minőséget meg kell fizetni. Ez a közhellyé lett mély igazság talán a csúcsvendéglőkre a leginkább igaz. Bármennyire is drágának tűnik egy michelin csillagos étterem, valójában sokkal kisebb az árrés az egyes ételeken, mint egy fősodratú csárda esetében. Az átlagos jövedelemmel bíró ínyenc...
2016.03.26a párjával
Az étterem maga gyönyörű, a berendezés kifinomult és igényes. A személyzet kedves, segítőkész volt, de néha kicsit túlbuzgónak találtuk őket. Ennek ellenére egyáltalán nem éreztük magunkat feszülten, nem volt semmilyen felesleges manír vagy kimértség, csupa kedvességet tapasztaltunk. Kaptunk egy...
Népszerű szállások a környéken
Palace Hotel Hévíz - Pezsgő tavasz Hévízen
Pezsgő tavasz Hévízen
2024.06.30-ig
Palace Hotel Hévíz
77.189 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.04.27-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
59.364 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval