Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egylábú daru

Crane Ramen BudapestCrane Ramen Budapest a térképen

Átlagos 2024. januárban járt ittÉrtékelt: 2024. január 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kínai házaspár által családi vállalkozásban üzemeltett ramen bisztró a Nyugati tér közelében, a Teréz körúti nagy Postával majdnem szemben. A nő a szakács, a férfi a pultos és kasszás, de magyarul ő sem tudott. A minimális kommunikációt angolul bonyolítottuk le. A két szintes étteremben a konyha van az alsó szinten, valamint 3 kisebb asztal és valami rakodóhely féle. További asztalok és a mosdó a galérián kapott helyet, amelynek belsőépítészeti megoldása érdekes, egyedi. A Crane, azaz a Darumadár megjelenik néhány dekoráción is.
Az étlap rövid, de jó minőségű papíron, minőségi fotókkal készült. A választék egyszerű, ramen levesek, tésztás egytálételek, gyoza, rice bowl, azaz húsos-rizses-zöldséges egytálételek Az összetevőket lehet variálni, plusz pénzért plusz feltéteket kérni bele. Az alap fogásárak 3200-3500 Ft körül mozognak, de az angolna don drágább, 4500 Ft.
Tonkatsu Rament (3200 Ft) választottam marhahússal, mogyoróvajas alaplével, fél főtt tojás, pak choi, bambuszrügy, Naruto tekercs, hínár, póréhagyma került még bele a szép nagy adag levesbe. A főtt marhahús kocka olyan volt, mint egy magyar marhapörkölt húskockája, ez fura volt. A lé nem volt annyira intenzív, a mogyoróvaj vajas hatása nagyon érződött minden korty/kanál leves után. A tészta házilag készül, az szerintem jó volt, jó állagú, "Al dente", mennyiségre bőséges. A többi összetevőből arányaiban kevés került bele.
A gyoza adagja 6 db, mirelit késztermék, marhahúsos, csirkés és sertéshúsos van (1800 Ft). Szójaszósz járt mellé, amely az ecet és a chili mellett az asztalokra is be volt készítve.
A lenti részben nagyon hideg volt, egyáltalán nem fűtötték. Valami mobil fűtést bekapcsoltak később, de semmit sem ért. A többi vendég is kabátban ült. Ehhez képest a galériarészen volt fűtés, ott kellemes volt a hőmérséklet, így nem értem, miért nem mondták, hogy inkább oda üljünk meg, és ne fagyoskodjuknk lent?? Vizet sem kínáltak az ételek mellé.
Wolt ételfutáros kiszállítás van náluk.
A mosdó tisztasága javítható, koedukált, szűkös.
Nem leszek visszajáró vendég, egy alkalomnak, egy étkezésnek elment. 3 pont, semmiképpen sem több nálam.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (20)
Crane Ramen Budapest - MosdóCrane Ramen Budapest - BelsőCrane Ramen Budapest - BelsőCrane Ramen Budapest - Étlap/itallapCrane Ramen Budapest - Étel/italCrane Ramen Budapest - Étel/italCrane Ramen Budapest - BelsőCrane Ramen Budapest - EgyébCrane Ramen Budapest - BelsőCrane Ramen Budapest - BelsőCrane Ramen Budapest - Étlap/itallapCrane Ramen Budapest - Étlap/itallapCrane Ramen Budapest - Étlap/itallapCrane Ramen Budapest - Külső képCrane Ramen Budapest - BelsőCrane Ramen Budapest - MosdóCrane Ramen Budapest - Külső képCrane Ramen Budapest - Étlap/itallapCrane Ramen Budapest - Étlap/itallapCrane Ramen Budapest - Étlap/itallap

Crane Ramen további értékelései

2024.03.06gyerekekkel
A Crane ramenezőt már jó ideje kinéztem magamnak, de nem sikerült a múlt hónap végéig meglátogatni. Ez volt a negyedik hely, ahová beültünk a kisebbik fiammal s a párjával, így csak egy-egy fogást kértünk fejenként, tételesen angolna kabayakit, nem volt rossz, de nem győzött meg, ettem jobb...
Népszerű szállások a környéken
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
54.384 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Szieszta Sopron - Senior csomag fürdőbelépővel
Senior csomag fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
89.100 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval