Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fine dining a Csalogányban

Csalogány 26 Étterem BudapestCsalogány 26 Étterem Budapest a térképen

2015. májusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2015. május 29.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Csalogány26 már évek óta fogalom a fine dining kultusz kedvelői között. A Batthyány és a Széna tér között kb. félúton található, egy amúgy Bauhaus stílusú, de jelentéktelen épületben. A külső portál egyáltalán nem figyelemfelkeltő, így ha az ember nem célirányosan és a pontos címet ismerve megy, könnyen túl lehet haladni mellette.
A belső tér is egyszerű, tudom, nagyon trendi mostanában ez a minimalista dizájn, de én a magam részéről sokkal jobban szeretem, ha van valami egyedi arculata egy étteremnek, ha van benne valami játékosság, szín, több dekoráció, ettől még lehet elegáns.
Alapterületre elég kicsi a hely, valahogy nagyobbra, tágasabbra, és több asztalra számítottam.
Az alap degusztációs menü kb. 10.000 Ft-ba kerül, viszont hétköznapokon van ebéd menü, ami ehhez képest igen olcsó, de amúgy meg egy átlagos éttermi árfekvéssel összevetve drága. A 3 fogás ára: 2500 Ft + ital, szervizdíj nincs. A leves és a desszert fix, a főétel 2 féléből választható.
Az indító karfiolkrémleves csészében, forrón, levesbetét nélkül érkezett, egyáltalán nem volt nagy szám, nem volt különleges sem a kinézete, se az íze. A hozzá adott házi vekni viszont pompás, ropogós, ízletes volt, ez némiképp feldobta az igencsak unalmas levest.
A fő fogások közül a tiszai harcsát választottam, de ennek ellenére véletlenül a másik fogást, a jércemellet hozták ki, ami képosztasalátával volt körítve. Amikor jeleztem a tévedést, azonnal elvitték, és pár perc múlva megkaptam a halt, amelynek lecsós rizs volt a körete. Pompás, nagyon ízletes, frappánsan megkompnált fogás volt, minden alkotó eleme tökéletesen elkészítve, de sajnos a főétel mennyisége is nagyon kevés volt, szerintem ennek kb. a kétszeresét tudtam volna megenni, és még az sem lett volna hatalmas adag. (de tudjuk, fine dining módra ez mindenütt így működik, sajnos...) A desszert sem volt annyira különleges, viszont itt is nagyon jól összeállt az íz-harmónia. 2 kis szelet kalácska, enyhén savanykás almakockák, fahéjas cukorral megszórva és karamella öntet. Ez is hihetetlenül finom volt, persze, ebből is meg bírtam volna enni sokkal nagyobb adagot, a jó édességeket amúgy is imádom.
Az italom citromfűből készült házi szörp volt szódával, ez is nagyon finom, különleges volt (400 Ft /2 dl). Összességében több mint 3ezer Ft-ot fizettem, csalódott semmiképpen sem voltam, de minden nap nem költenék ennyit ebédre, még ha amúgy ízletes is.
A kiszolgálás ugyancsak hibátlan volt, a kis hely ellenére 4 felszogáló úr tüsténkedett, voltak külföldi vendégek is, és az ő kiszolgálásuk sem okozott nyelvi problémát. A pincérek folyamatosan a vendégek rendelkezésére álltak, nem tűntek el, nem egymással csevegtek, nagyon profik voltak, de mégsem az a hideg robotszerű viselkedés, amit néhány elit étteremben tapasztaltam már. Egyszóval nálam a teljes személyzet (konyha + pincérek) ötösre vizsgázott.
Ajánlom a helyet mindazoknak, akik az igényes helyeket kedvelik, de túl éhesen ne menjetek :-)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Csalogány 26 Étterem Budapest - Külső képCsalogány 26 Étterem Budapest - BelsőCsalogány 26 Étterem Budapest - Étel/italCsalogány 26 Étterem Budapest - Étel/italCsalogány 26 Étterem Budapest - BelsőCsalogány 26 Étterem Budapest - Étel/italCsalogány 26 Étterem Budapest - Étel/italCsalogány 26 Étterem Budapest - BelsőCsalogány 26 Étterem Budapest - BelsőCsalogány 26 Étterem Budapest - Étel/italCsalogány 26 Étterem Budapest - BelsőCsalogány 26 Étterem Budapest - Étlap/itallap

Csalogány 26 Étterem további értékelései

2021.01.31barátokkal
Kiváló
A Csalogány 26 étteremben három ízben fordultam meg, először nem sokkal nyitás után, akkor menüt ettünk, majd pár évre rá, amikor a menü mellett kipróbáltunk két a la caerte fogást is, végül pedig tavaly. Ez az étterem mindig a magyar vendéglátás éllovasai közé tartozott, a Pethő Balázs séf...
2014.05.18üzleti partnerrel
Gondoltam, akkor belehúzok ebbe a fine dining világba, akkora MÁKOM volt a múltkor :) A francia kalauzokat majmolva az éttermkritikusok szinte kizárólag ezeket a helyeket díjazzák és egy korábbi ilyen hely nem okozott csalódást. A Csalogány 26 szinte minden listán előkelő helyet foglal el,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
80.850 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval