Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kifejezetten jó vegán hely

CsendesM BudapestCsendesM Budapest a térképen

Kiváló 2016. áprilisban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. április 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A vegán táplálkozást, tehát azt, hogy minden állati eredetű táplálékot elutasítsunk magunktól, még azt is, amit az állat önként ad (tojást, tejet, sajtot, stb.) s amit semmiféle koherens érvrendszer nem indokol, szektariánus baromságnak tartom. Ami viszont nem jelenti azt, hogy ne mennék be vegán vagy akár raw vegán, azaz a hőkezelést is elutasító éttermekbe. Mindaddig rendben vannak ezek az agyi fixációk, amíg nem teszik őket kötelezővé.
A legutóbb a Csendes M. nevű helyen tettük egy családi látogatást. Ettünk egy menüt valamint pár á la carte fogást.
A menüben kapott céklaleves üde volt és finom, állaga nem volt teljesen sima, de ez egyáltalán nem baj, nem kötelező mindenkinek a fine dining éttermekben megszokott selymes, homogén állagot az asztalra tenni. Ugyancsak menüben volt a lencsefőzelék, amit répafasírttal szolgáltak fel. Nem volt rossz ez sem, bár ettem már meggyőzőbbet a műfajban, a fasírt tojás nélkül persze olyan, mint a sajt tej nélkül, de illúzióink ne legyenek, itt ezt is megoldják. A fasírtot és a tejmentes sajtot is. A „fasírt” jó ízű volt, persze legfeljebb formára emlékeztet fasírtra, ízre és állagra nem. A zárófogás citrommázas kókuszos kalács volt, ami jól sikerült.
Az állandó étlapról rendelt taboulet úgy volt jó, ahogy volt, bár én puhábbra főztem volna a csicseriborsót, amivel gazdagították az egyébként jól elképzelt, üde, cseppet sem unalmas fogást. Azért kértünk hozzá némi olívaolajat és citromot, úgy még finomabb volt. Értékeltük, hogy jó minőségű olajat kaptunk. A malai kofta volt a másik fogásunk az étlapról, a mártása kiváló, le a kalappal, maga a kofta tömör, nyögvenyelős. Szerettük, hogy megszórták zöld korianderrel. A mellé tálalt naan nem volt az igazi, de azért meg lehetett enni.
Az itallapról lerí, hogy komolyan vették a témát, biogazdálkodásból származó cukormentes és tartósítószermentes gyümölcs- és zöldségleveket tartanak. (A paradicsomlé nem győzött meg minket, nagymamáink, anyáink, feleségeink jobbat tettek/tesznek el otthon.) A sörválaszték érthetetlen módon ultrakommersz, magyarán a Heineken által szállított pár tételből áll. A pálinkák izgalmasak s tartanak szép tételeket a bor műfajban is, Légi Gézától , Kúcs Gyulától vagy Horváth Ráspi Józseftől.
A beltér hangulatos, a többieket zavarta a galérián az ételszag, szívem szerint ott ültem volna le, így a járdára kihelyezett egyik asztalka mellé telepedtünk. Jól éreztük magunkat, a magam részéről nem zárom ki, hogy még benézzek alkalomadtán.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
CsendesM Budapest - BelsőCsendesM Budapest - BelsőCsendesM Budapest - Étlap/itallapCsendesM Budapest - Étlap/itallapCsendesM Budapest - Étlap/itallapCsendesM Budapest - Étel/italCsendesM Budapest - Étel/italCsendesM Budapest - Étel/italCsendesM Budapest - Étel/italCsendesM Budapest - BelsőCsendesM Budapest - Étel/italCsendesM Budapest - Étel/italCsendesM Budapest - EgyébCsendesM Budapest - Külső képCsendesM Budapest - Étlap/itallap

CsendesM további értékelései

2017.04.16kollégákkal
Kiváló
Itt olvasott korábbi ajánlás alapján kerestük fel az Egyetem tér közelében lévő vegán éttermet. Az épületet a közelmúltban újították fel, sokáig fel volt állványozva a külső homlokzata, bár az étterem ezen időszak alatt is működött. Hétköznap ebédidőben, naponta változó 2 és 3 fogásos vegán...
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Nyugdíjas pihenés
Nyugdíjas pihenés
2024.12.06-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
60.520 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd? - Kedvezményes ajánlat félpanzióval
Kedvezményes ajánlat félpanzióval
2026.05.04-ig
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd?
110.160 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval