Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szüreti mulatság a Csőszöknél

Csősztorony Grillterasz BudapestCsősztorony Grillterasz Budapest a térképen

Kiváló 2022. szeptemberben járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 25.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Csősztorony Bisztró Kőbányán, a X. kerületben található Óhegyen. 1844-ben épült romantikus stílusban, neogótikus elemekkel, és valóban "csősz" házként funkcionált, ugyanis akkoriban a környéken jelentős szőlőtermelés zajlott. A csősz lakása a földszinten kapott helyet, míg az emeletről külső csigalépcső vezet fel a torony tetején kialakított kilátópontra. Az 1875-ben bekövetkezett filoxéra járvány néhány év alatt véget vetett a kőbányai szőlőművelésnek is (hasonlóan a főváros környéki többi területet is sújtotta, pl. Budafok, Nagytétény).
Ebben az épületben kapott helyet ez a szimpatikus bisztró, amely a legjobb 100 budapesti vendéglő között szerepel itt a web oldalon. Így több okból is indokoltnak mutatkozott, hogy személyesen is megnézzük.
A szüreti időszakra tekintettel a bejárat előtt mustot lehetett kóstolni, illetve az érdeklődők kipróbálhatták a szőlő darálást és a préselést is.
A benti részben tágas kiülős terasz található, a földszinti belső zárt részben 5-6 asztal. A szűk lépcsőn még további két terembe juthatunk, a félemeleten és az emeleten, ezeket akár nagyobb társaságoknak, családoknak zárt körű eseményekre is le lehet foglalni.
A rendelésfelvétel a bejárat melletti pultnál történik, utána az elkészült ételeket, italokat az asztaloknál felszolgálják.
Az étlapon magyaros ételek (csülkös bableves, brassói, túrógombóc, palacsinta), népszerű street food (BBQ csirkeszárny, Piatto Fritto 2 változatban, hamburger), nemzetközi ételek (Cézás saláta, belga waffel, bolognai spagetti, rántott hús), valamint 10 féle pizza is szerepel.
Választásom a Fish & chips volt, melyet tőkehalból készítenek, csónakburgonyával és uborkás remulád mártással (2890 Ft). Szép nagy adag érkezett, 3 halszelet, púpozott tányér, a mártás kevés volt hozzá arányaiban, de mondták, ha kevés, csak szóljak, lehet kérni még. Mellé almafröccsöt kértem (550 Ft/ 3 dl).
Az ételre várakozás közben fel lehet menni a toronyba, ahonnan szép panoráma nyílik a környékre, a szomszédos parkra.
A mustot én sem hagytam ki, 1 dl 450 Ft, saszlából készült.
Az épület mögött még egy további kis kert is van, további asztalokkal.
Egy különleges, egyedi hangulatú hely a Csősztorony, remek konyhával.
Egyetlen negatívum, hogy kizárólag készpénzzel lehet fizetni (ami tudomásom szerint a hatályos rendelet szerint szabálytalan, dehát nem a NAV-tól vonultunk ki).
Parkolni a park mellett végig lehet.
Kutyabarát a hely.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (33)
Csősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - EgyébCsősztorony Grillterasz Budapest - Egyéb

Csősztorony Grillterasz további értékelései

2021.03.08családjával
Kiváló
Bevadulunk - ígérték márciusban. Vagyis 3 fogásos vadhúsos menüt lehetett előrendelni nagyon baráti áron. Az itallal feltüntetett ár az ebédhez otthon elfogyasztott bort és kávét is tartalmazza!Ennél kevesebbet kellett fizetnünk. Nos, mi is bevadultunk. Megrendeltük, elhoztuk és nem bántuk. A...
2019.11.05a párjával
Egy őszi októberi sétánk alkalmával elhatároztuk, hogy elmegyünk a Csősztoronyba. Mivel ebéd után voltunk, csak egy-egy korsó sörre tértünk be. A kerthelyiség tele volt, de sikerült asztalt találnunk. Az étlapot böngészve elhatároztuk, hogy mindenféleképpen visszatérünk. Felmentem a toronyba is,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Piroska Bük, Bükfürd? - Két éjszakás ajánlat
Két éjszakás ajánlat
2026.03.01-ig
Hotel Piroska Bük, Bükfürd?
65.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
88.290 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
85.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval