Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Család. és gyerekbarát olasz étterem

Raffaello Pizzéria & Étterem BudapestRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2019. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 10.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta működő olasz étterem a 11. kerületben, a Bocskai útnál. Mivel a kereszteződéstől és a nagy forgalmú főúttól egy kicsit beljebb helyezkedik el, ezért nem zajos, nem zavaró a forgalom. Van saját körbekerített teraszuk, de a belső rész kellemesebb.
Egy tipikus családi étterem, belépve egyből kis játszósarkot találnak itt a gyerekek. A falakon olaszos hangulatú pizzeria falfestés, a benti részben is jön az olasz ristorante hangulat, de kellemes, barátságos, laza. A személyzet is kedves, de természetes fellépésű. A gyerekekkel a szomszéd asztalnál különösen kedvesek, ez nagyon szimpatikus számomra, én is gyerekes szülő vagyok, és azt tapasztalom, hogy sajnos nem minden étterem gyerekbarát.
Az étlapon jórészt olasz klasszikus ételek, sokféle pizza, tészta, de sok egyéb is. Nem a különlegességek jellemzők, hanem sokkal inkább azok az ételek, amelyeket már a magyar vendégközönség is jól ismer és megkedvelt. Főételek jellemzően 3000 Ft körül, pizzák 2000-2500 Ft között döntően. A táblán séf ajánlat: leves, 3 főétel, desszert. Desszertek 1000-1300 Ft között, levesek 1500 Ft környékén.
Vannak lazább, könnyedebb ételek is, saláták, rizottó, zöldséges fogások. A paradicsomleves és a rizottó korrekt, de semmiképpen nem kiemelkedő, konyhai elkészítése és megvalósítása átlagos. Nem minőségi alapanyagokkal dolgoznak.
Az aktuális desszertkínálatot a hűtőpultban lehet megtekinteni. Nekem nem minden sütemény tűnt frissnek, és ez az érzés, vagyis szemrevételezés alapján szerzett benyomás később be is bizonyosodott. Az erdei gyümölcsös panna cotta (1070 Ft) szintén nem volt friss, a gyümölcsréteg alatt a panna cotta meg volt bőrösödve. A folyamatos hűtés miatt nem volt romlott, de az élvezeti értéken ez erősen rontott.
12% kötelező szervizdíj van.
A konyha teljesítménye átlagos, nem tartom őket a jó olasz éttermek között számon. Lehet, hogy a pizzájuk jó, itt többen azt dicsérték, arról viszont nem tudok nyilatkozni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (16)
Raffaello Pizzéria & Étterem Budapest - Étel/italRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - Étel/italRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - Étel/italRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - Étel/italRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - BelsőRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - BelsőRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - EgyébRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - MosdóRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - BelsőRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - Étel/italRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - Étlap/itallapRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - Külső képRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - Étlap/itallapRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - Étlap/itallapRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - Külső képRaffaello Pizzéria & Étterem Budapest - Külső kép

Raffaello Pizzéria & Étterem további értékelései

2021.11.14a párjával
Párommal jártunk itt tegnapi nap folyamán. Évek óta bakancslistás hely volt. A hely maga hangulatos olaszos képekkel dekorációkkal. Rendeltünk viszonylag gyorsan fel is vették a rendeléseket és hamar ki is hozták. Párom egy sima prosciutto pizzát kért jómagam pedig egy diavola pizzát. A diavola...
2018.06.14egyedül
Az időpont nem volt a legszerencsésebb, amikor betoppantam. Borús, esős, szürke idő, ráadásul feldúlt terasz, a légkondicionálót meg éppen szerelik szorgalmas mesterek. Létra, szerszámok... igényes kínálat, kopott hangulat. A kiszolgálás egyébként kifogástalan. Abszolút kommunikatív, kedves...
2018.04.12családjával
Kiváló
Nem most próbáltuk ki először, rendszeresen fogyasztunk ott, vagy házhoz szállítással választunk több pizzát. Régóta működik az étterem, ami szintén azt támasztja alá, hogy jól csinálják, mert különben nem maradna ennyi ideje a piacon. Csak így tovább, és akkor még jó pár évtizedig élvezhetjük...
Népszerű szállások a környéken
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Irány a Balaton
Irány a Balaton
06.14-28.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
109.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval