Tulajdonosi változások

Daisuke Coffee - Lövőház utca BudapestDaisuke Coffee - Lövőház utca Budapest a térképen

2026. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. május 31.
A korábbi Kaffeine Espresso szintén specialty kávézó helyén 2024 végén Daisuke Kávézó néven nyitottak meg, illetve vették át a korábbi kávézót. Nem csupán névváltoztatásról van szó, a háttérben az történt, hogy a több mint 8 évig működő Kaffeine üzemeltetését átvette a Daisuke csapata, miután a két márka tulajdonosi háttere összefonódott. Ezen változástól függetlenül a kávé továbbra is kitűnő! Egy fiatal barista fiú szolgált ki, kedves és udvarias volt, bár kissé félszeg. A belső teren szerintem nagyjából semmit nem változtattak, a belső kialakítás, az ülőhelyek, a pult sem módosult. Nagyon kellemes a kinti terasz, amelyet napernyők és fák árnyékolnak. Nincs asztalszerviz, a pultnál kell rendelni és fizetni. Mondjuk utána kis kihívás a csurig töltött kávéval kiegyensúlyozni a lépcsőn a teraszig. A brazil Cortado 1190 Ft, ami Budapesten a nem olcsó, átlagos szintű árszintnek mondanám az újhullámos vonalon. A pörkölőben a másik, világos pörkölésű kávé Luis Balladarez márkanevet kapott, származási helye Nicaragua északi része. Az eszpresszó 850 Ft, a latte 1390 Ft.
Elvitelre is vásároltam szemes kávét is, mert igazán ízletesnek találtam, amit ittam. A népszerű focista nevét márkanévként választó Ronaldinho Cerrado Mineiro régióból, ún. etikus ültetvényről származó brazil specialty kávé, amelyben a kávébabokat étcsokoládés és édes, piros bogyós gyümölcsös ízjegyek jellemzik. A 250 grammos zacskó 3390 Ft-ba került. Az ételek kínálata szolid, talán csak a délután időpont miatt. Wrap tekercs, amerikai cookies keksz, csokis kalács 1-1 darabja volt még a pultban. Össz-élmény: korrekt 4 pont.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás: