Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pakisztáni gyorstalpaló

Darbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem BudapestDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2019. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. január 12.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Amikor decemberben a közeli TIT Stúdióban jártam ásványbörzén, akkor észrevettem és fel is írtam a listámra ezt az éttermet, de legközelebb csak mostanában jártam errefelé. 11. kerület, a Kosztolányi Dezső tértől pár méterre, kis szuterén, nem akadálymentesített lépcsőn lehet lejutni. A kis pakisztáni büfé felkeresését inkább vállalkozó kedvűeknek ajánlom, aki a tiszta, ízlésesen berendezett, stílusos vendéglátó egységeket kedveli, az itt eléggé ledöbbenhet. De nem kell félni, nem lesz rossz a kaja, sőt, nekem összességében bejött, tetszett. Belső dizájn nagyjából nulla, a lépcső omladozó, a feliratok már fakulnak. Asztalok helyett könyöklőpult van a fal mentén a villanyóra-doboz alatt, meg pár rozoga bárszék. A bejárat mellett kint látható fotók az ebédmenükkel némiképpen megtévesztőek, mert nem azok és nem annyiért kaphatóak. Pl. tandoori csirke, shish kebab, shawarma, marhahús nem volt. Mivel pakisztáni étkezdéről van szó, a szakácsok muszlimok, náluk a marhahús nincs tiltólistán, viszont fűszerezés és elkészítés tekintetében az indiai konyhához igen hasonlatosak az ételeik.
A benti színes, igényes fotókkal gazdagon díszített étlap sem aktuális már. Azt lehet rendelni, ami éppen van a pultban. Húsos (csirkemell) menü 1290 Ft, vegetáriánus menü 1000 Ft. Vagy főételek 900 Ft-tól.
Én így is tudtam választani, akár még többféle ételt is kipróbáltam volna. Mangós csirkét, zöldborsós-paradicsomos-burgonyás zöldség curry-t választottam basmati rizzsel, kaptam mellé egy adag joghurtos vegyes zöldsalátát, szezámmagos naan-t, és desszertként egy darab gulab jamun golyót. Mivel ital nem volt a menüben, bár a kiírás szerinti - már nem aktuálisban - még szerepelt limonádé is, pluszban még kértem egy vizet.
A személyzet érdekesen fura volt. A pakisztáni fiatalember sem magyarul, sem angolul nem igazán tudott kommunikálni, bár lelkesen bólogatott és segítőkésznek mutatkozott. Ekkor a backstage-ből előjött egy nem túl bizalomgerjesztő (ápolatlan, fogatlan) takarítónőnek öltözött magyar hölgy, aki átvette a rendelés felvétel feladatát tőle. A külseje ellenére a hölgy kedves volt, és bőségesen adagolta az ételt. A mikrózást sikerült megakadályozni, inkább langyosan kértem a rizst. A 2 főétel meleg volt, mert azt a pultban, a hőtárolós fémtartókban tárolták, a rizst viszont máshonnan tette a tányérra, ezért lehetett kihűlt. Összességében volt 5-6 féle vegetáriánus (csicseriborsó, lencse dahl példaképpen) és ugyanennyi húsos fogás is, köztük biryani, curry, vajas, vindaloo (ez utóbbi a csípős), de mindegyik csirkehússal. Valamint samosa és pakora, de a pultban álltak, nem frissen sültek, az meg úgy nem az igazi.
A saláta már korábban el volt készítve, mert a zöldek már kissé állottak voltak, viszont a fűszerezése nagyon kellemes volt. Szintén határozottan ízlett mindkettő főétel, a mangós csirke édeskés mártása számomra telitalálatnak bizonyult. A naan a maga nemében gyenge volt, nem frissen sült, langyos és szikkadt.
A gulab jamun olyan volt, amilyennek lennie kell, nem egy izgalmas desszert, egy tejes alapú sült golyó mézbe forgatva, de az indiai konyhában abszolút tipikus, hát igen, a desszert nem az erősségük.
Még egy érdekes momentum történt, amikor a pultnál megbeszéltük, mit kérek, érkezett két pakisztáni fiatalember, akik kabátban bemasíroztak a pult mögé (a konyha, előkészítő, raktár, pult nagyjából összeér, mindez 3 m2-en tömörítve), lelkes üdvözlés, hátlapolgatás, pacsizás, puszilkodás a pakisztániak között, majd a "néni" közölte, hogy bocs, de most előbb nekik kell adnia gyorsan enni. Én meg megkaptam utánuk. Ettől a plusz 2 perc várakozástól nyilván nem haltam éhen, de elég egyértelműen mutatta, hogy kb. mi itt az elfogadott erősorrend.
Mikor eljöttem, mindenki mosolyogva búcsúzkodott, ők még lelkesen falatoztak tovább a pult mögött.
Csak eldobható műanyag evőeszközök vannak (a gagyi fehér kínai), műanyag pohár, de amúgy a vevők többsége elvitelre vásárol.
Mindent összevetve, árban korrekt, jók az ételek, de tudni kell jól választani, mert lehet itt mellényúlni is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (26)
Darbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Külső képDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étlap/itallapDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étlap/itallapDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étlap/itallapDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - MosdóDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - BelsőDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - BelsőDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - BelsőDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - BelsőDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - BelsőDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Külső képDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étlap/itallapDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Külső képDarbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Külső kép

Darbar Friends Pakisztáni & Indiai Étterem további értékelései

2018.02.28egyedül
Na, ilyen sem volt még, hogy ilyen gyorsan megváltozzon a véleményem, de nem volnék becsületes, ha nem írnám le! Két pocsék kísérlet után ma ismét adtam a helynek egy esélyt és lám, láss csodát! Ma bementem, sehol senki, csak a kiszolgáló srác meg és, intim beszélgetés kezdődött evés közben, és...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
04.26-09.29.
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel