Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja...

Dear Budapest BudapestDear Budapest Budapest a térképen

Átlagos 2017. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. január 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Elég nagy hájpolás lengte körül a Veres Pálné utcai saroképületben lévő szendvicsező megnyitását, melyet Heiszler Olivér séf (ex-Tanti) nevével fémjeleztek, mondván ő álmodta meg a szuper-szendvicsek első sorozatát. A szendvicsek alapjául szolgáló rozskenyeret a kiváló minőségről híres Marmorstein pékség szállítja, de olyan vékonyra vágták, mint a zacskós bolti toast kenyér szeletét, így sem tartása, sem "beltartalma" nincs a szendvicsnek, hiszen a kenyér mindössze ennyi benne, kevesebb mint 1 cm vastagságú. Teteje nincs, ez ugyanis nem zárt, hanem ún. nyitott szendvics, dán stílusban. A berendezés is a minimál skandináv vonalat követi, ami mostanság elég nagy trendiség a modern vonalvezetésű pesti vendéglátó egységek körében. Mivel egy darab kenyérke ízesítéstől függetlenül 890 Ft-ba kerül, próbáltam a lehetőségekhez mérten a legizgalmasabbat kiválasztani, ami a Shrimp/garnéla ízesítésű lett a név és a küllem alapján. Valóban voltak rajta apró rákok majonézszerű, de íztelen szószban, de nem igazán állt össze valami frenetikus ízélménnyé az egész. És nem mellékesen kissé már állott, szottyant volt az egész képlet, nem frissen készült.
Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen vékony kenyérkéből szerintem még én is meg tudtam volna simán enni 3-4 db-ot, és még jóllakottságot nem éreztem volna, pedig nem vagyok nagyétkű. Ha beszorozzuk, ez így árban már elég húzós összeg egy ilyen egyszerű ételért.
Amúgy volt még mozzarellás, sonkás és currys szendvics is, de furcsamód csak mutatóba 1-1 darab mindegyikből, összesen 5 féle, bár a táblán a kiíráson többféle szerepelt (pl. kacsamájas, buffalo, tonhal). Délután jártam náluk, igaz, már a klasszikus ebédidő után, de jóval a zárás előtt, elvileg este 7-ig nyitva vannak.
A felszolgáló lány az ismerősével - vagy egy másik, civilben lévő alkalmazottal - beszélgetett az egyik asztalnál, amikor beléptem, fogadta a köszönésemet, de nyugodtan beszélgettek tovább, s amikor már a pult előtt tébláboltam pár perce, csak akkor hagyták abba és jött oda hozzám kiszolgálni.
Amúgy barátságos volt, de ez a stílus nekem már túlmegy a lazaságon és a kúlságon.
Árulnak még jó kinézetű újhullámos sütiket 750 Ft-ért darabját.
Nekem összességében csalódás, de senkit nem akarok lebeszélni a kipróbálásról, ezért ajánlottba ikszeltem a helyet.
Trendi minőségi italokat kínálnak: Gyömbír (250 ml 750 Ft-ért), Veri organic italok (590 Ft/palack), uborkás víz, olasz Guizza ásványvizek, Keszthelyi Spájz kézműves szörpök (500 Ft/3 dl)sőt még kis üveges brut pezsgő is volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (14)
Dear Budapest Budapest - Étel/italDear Budapest Budapest - Étel/italDear Budapest Budapest - Étel/italDear Budapest Budapest - BelsőDear Budapest Budapest - Külső képDear Budapest Budapest - Külső képDear Budapest Budapest - Étlap/itallapDear Budapest Budapest - EgyébDear Budapest Budapest - Étel/italDear Budapest Budapest - Étel/italDear Budapest Budapest - Étel/italDear Budapest Budapest - Étel/italDear Budapest Budapest - BelsőDear Budapest Budapest - Étel/ital

Dear Budapest további értékelései

2018.06.08egyedül
Kiváló
Jót derültem, mikor olvastam, hogy a Dear Budapestben feltalálták a spanyolviaszt. Bocsánat, nem is azt, hanem a "dán módra" nyitott szendvicset. Egy Michelin-csillagos séf alkotja őket, adta hírül az újságírónő, és alighanem el is ájult a meghatottságtól, azért állt csak három mondatból a cikk....
Népszerű szállások a környéken
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
85.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
118.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
41.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval