Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Smørrebrød

Dear Budapest BudapestDear Budapest Budapest a térképen

Kiváló 2018. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. június 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jót derültem, mikor olvastam, hogy a Dear Budapestben feltalálták a spanyolviaszt. Bocsánat, nem is azt, hanem a "dán módra" nyitott szendvicset. Egy Michelin-csillagos séf alkotja őket, adta hírül az újságírónő, és alighanem el is ájult a meghatottságtól, azért állt csak három mondatból a cikk.
A Smørrebrød vajas kenyeret jelent, és arra pakolnak mindenfélét a dánok. Meg mások is, világszerte. Régen nálunk is ez volt "a szendvics", ezt ettük a Mézes Mackóban, a színházi büfékben, fogadáson, vendégségben. A buciba, bagettbe pakolás azóta van divatban, mióta mindenki futás közben, az utcán eszik. Erre a nyitott szendvics tényleg nem alkalmas, de emlékezni azért illene rá.

Egy kuponos cég kínálatában szerepelt tavasszal, 5 db-ot lehetett választani 1490 Ft-ért. Hát ennyiért már vétek kihagyni egy Michelin-csillagos ajánlatot ebben a mai, gasztrosznob világban. :)
A kuponról megfeledkeztem, a lejárat előtti napon kaptam észbe, és szaladtam el egyedül, kora délután, hogy beváltsam. Így aztán elvitelre kértem, szerencsére a kis remekművek nem sérültek a gondos csomagolásban. Nagy volt a választék, és nehéz a választás. Végül lazacos, kecskesajtos, kéksajtos és kacsamájas szendvicset választottam. Szépek voltak, és egyik finomabb, mint a másik. Remélem, lesz még ilyen bónusz, mert szívesen megkóstolnám a többit is. Teljes áron köszönöm, nem kérem, bár az árképzés tetszik. 1 db 450, 2 db 750, 3 db 1125, 4 db 1500 Ft. Szerintem ennyi kell ahhoz, hogy ne maradjunk túlságosan éhesek. 5 db 1875 Ft-ba kerül.
A szendvicseken kívül déli menüt is kínálnak, a kétfogásos 1590 Ft, desszerttel 1990. A heti menü kint van az ajtóban, és mondhatom, ilyen ínyenc déli menüt még sehol sem láttam. 4 szendvics áráért talán érdemes kipróbálni.

A pontozásról: a hangulatot nem igazán tudom értékelni, rajtam kívül egy lélek se volt az üzletben. Így üresen kicsit hideg-rideg, steril. Az ár/érték arány annál jobb, minél többet eszik az ember, és a kiválóan összeállított menü is megéri az árát.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (7)
Dear Budapest Budapest - Külső képDear Budapest Budapest - EgyébDear Budapest Budapest - EgyébDear Budapest Budapest - BelsőDear Budapest Budapest - Étel/italDear Budapest Budapest - Étel/italDear Budapest Budapest - Étel/ital

Dear Budapest további értékelései

2018.01.18egyedül
Átlagos
Elég nagy hájpolás lengte körül a Veres Pálné utcai saroképületben lévő szendvicsező megnyitását, melyet Heiszler Olivér séf (ex-Tanti) nevével fémjeleztek, mondván ő álmodta meg a szuper-szendvicsek első sorozatát. A szendvicsek alapjául szolgáló rozskenyeret a kiváló minőségről híres...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.04.05-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa - Napi ár all inclusive ellátással
Napi ár all inclusive ellátással
2024.12.31-ig
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa
65.065 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Ébredj, Balaton!
Ébredj, Balaton!
2024.05.17-ig
Prémium Hotel Panoráma Siófok
85.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval