Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Túrógombóc és mentatea

Déryné Bisztró BudapestDéryné Bisztró Budapest a térképen

2015. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. március 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Dérynéről nagyon sokat hallottam már, 2 nagy tábort azonosítottam, egyrészt a Déryné-imádókat, akiknek évek óta törzshelye és esküsznek rá, a másik a fanyalgó-csalódottak, akik többet/jobbat/mást... vártak és nem azt kapták, ami elképzeltek. Ez a kettősség az ittjártam.hu értékelők között is kiütközik az eredményekben.
Szóval vegyes előérzetekkel hétköznap ebédidőben, de kevés szabadidővel látogattam meg az éttermet. Az ajtóban egy fiatal kedves hölgy fogadott, aki egy bárszékes, magas asztalhoz kísért. A nagyobb, több férőhelyes asztalokat a nagyobb létszámú társaságoknak tartják fenn. Majdnem teltház volt!
Az étterem közepén egy hatalmas bárpult van, innen szervírozzák az italokat. Az étterem egyik sarka könyvtárszoba hangulatú, kuckós-meghitt, illetve van 2 asztal, ami borbisztró jellegű környezetben áll, ahol az egész falat borospalackok borítják be.
A pincér hölgy is nagyon nyájasan kedvesen fogadott, egyből ajánlott italt, és látszott, hogy étlap nélkül is jól ismeri a fogásokat, itt nem a sorszám alapján azonosítják az ételeket. Étlapra amúgy nem volt szükségem, mert előre elhatároztam, hogy túrógombócot fogok kérni, melyhez a hölgy javaslatára a teák közül mentateát választottam. Igazi bio-tea készült, friss mentaleveleket hozott, hozzá akácméz, frissen facsart citromlé (nem Olympos!), barnacukor. Az étlapjuk amúgy elég rövid és egyszerű, nincs túlbonyolítva.
A túrógombóc 1 db nagy méretű gombóc volt, könnyű, nem édes, de mégis laktató, tökéletesen volt elkészítve, sok tejföllel, enyhén fahéjas morzsával.
Az árak magasak Déryné-nél, másutt ennyi pénzből bőven megebédelhettem volna. A személyzet hozzáállása nagyon szimpatikus és üdítő élmény volt, itt úgy éreztem, a VENDÉG nagyon fontos mindenki számára, és a munkájukat is lelkesen, pörgősen, odaadóan végezték (vagy ha valójában nem, kívülről mégis úgy látszott, hogy igen).
A mellékhelyiségek a pincében találhatóak, itt van egy elkülönített borospince is, amelyet zártkörű eseményekre lehet igénybe venni, ottjártamkor le volt zárva.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (18)
Déryné Bisztró Budapest - Külső képDéryné Bisztró Budapest - Külső képDéryné Bisztró Budapest - Külső képDéryné Bisztró Budapest - BelsőDéryné Bisztró Budapest - Étlap/itallapDéryné Bisztró Budapest - BelsőDéryné Bisztró Budapest - BelsőDéryné Bisztró Budapest - BelsőDéryné Bisztró Budapest - Étel/italDéryné Bisztró Budapest - Étel/italDéryné Bisztró Budapest - BelsőDéryné Bisztró Budapest - BelsőDéryné Bisztró Budapest - MosdóDéryné Bisztró Budapest - MosdóDéryné Bisztró Budapest - BelsőDéryné Bisztró Budapest - Külső képDéryné Bisztró Budapest - Külső képDéryné Bisztró Budapest - Külső kép

Déryné Bisztró további értékelései

2023.05.11a párjával
Átlagos
A kiszolgálás hibátlan. Az ételek finomak. Szép a tálalás. Jó a hely hangulata. Ami nagyon sokat rontott az ott töltött idő minőségén az az élvezhetetlenül hangos zene, torzító basszussal. Szívem szerint felálltam volna és elmentem volna az első 5 percben, annyira zavaró volt. Kértük a...
2023.02.08családjával
Kétségtelenül egyedi hangulata van a helynek, nekem kifejezetten tetszik a dizájn. Kicsit bohém, elegáns, kényelmes, otthonos, nem kényelmetlenül giccses. Vendéglátásból csillagos ötöst érdemelnek. Az ételek rendelése előtt a felszolgáló egy nagy fa tálcán kihozta megmutatni a steak húsokat,...
2021.09.21egyedül
Kiváló
50 éve nem jártam ebben a patinás volt cukrászdában. Gyönyörűen felújították, de már nem cukrászda ,hanem étterem. Az árak őrűlten magasak, hiába a szép környezet, ha egy kávét is horror áron lehet venni. Érdekes, hogy egy bódét is üzemeltetnek, Friss kenyér névvel , ami elveszi a kilátást a...
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
102.240 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
84.304 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval