Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pakisztán a pincében

Desi Deera BudapestDesi Deera Budapest a térképen

Átlagos 2019. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. november 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A google térkép alkalmazása ajánlotta ezt a helyet. A Kálvin téri kis pincehelyiségben 2019 márciusban nyitott meg ez a pakisztáni kifőzde. A beltér teljesen autentikus, mármint olyan, mint az igen egyszerű, puritán indiai-nepáli kisbüfék, kifőzdék (Pakisztánban még nem jártam, de gondolom, ott is hasonló lehet). Van 4 asztal, a pultban kb. 8 féle étel. 2 féle rizs, 1 csirkés szószos és egy bárányhúsos szószos főétel, valamint 4 féle vegetáriánus főétel. A pult körüli táblán, illetve a bejárat melletti falon még számtalan ételkiírás található, de ezek már gyakorlatilag készen voltak, nem kellett várni az elkészülésükre.
Az ételek egyébként naponta változnak, de kb. ilyen arányban vannak.
A pakisztáni fiatalember csendes, illedelmes, magyarul egy szót sem tud, angolul kommunikálunk. Nyitott arra, hogy többféle ételből állítsunk össze egy vegyes ízelítőt ebédre. Zöldborsós, fűszeres, köményes rizs a köret, csicseriborsó, zöldség curry krumplival, karfiollal, valamint bárány curry. Mellé egy lepénykenyér, amit frissen süt meg a részemre a kis serpenyőn. El nem tudom képzelni, hogy itt hol lehet főzni, mert nem igazán látok konyhát. De valahol csak kell, hogy főzzenek, mert online is lehet rendelni és ottlétem alatt is futott be telefonos rendelés.
A kenyérsütés után akkurátusan bekapcsolta a fiatalember a szagelszívót, ami jó hangosan, öregesen zúgott, de valóban nem lett olajszag.
A curry csípős volt, persze nem az indiai konyha csípősségéhez képest.
Még annyi fontos, hogy a pakisztániak muszlim vallásúak lévén halal étkezés szerint főznek, azaz sertéshús nincs. Érdekes volt, hogy a csirke és a bárány is csontos darabokban volt az ételben, nem kifilézve, mint ahogy például a kínai gyorséttermekben megszokott. Amikor Nepálban jártunk, a hasonló szószos ételekben szinte kivétel nélkül csontos hús volt (kb. az egész állat különböző testtájai beapírtva, csak az volt szempont, hogy a húsdarabok kb. egyforma méretűek legyenek). Az étel mellé járt még egy adag joghurt, valamint némi friss zöldsaláta (káposzta, sárgarépa és uborka szeletek).
Mindösszesen 1800 Ft-ot fizettem, ami nem tudom, hogyan jött ki, de korrekt árnak tartottam, és jól is laktam.
Egyebekben az étlapon a tipikus indiai ételek és italok szerepelnek.
A mosdó némi képzavarral élve "balkáni", kb. a miskolci pályaudvar WC-je 30 évvel ezelőtt szintű és tisztaságú, én csak kezet mosni mentem be, de nem volt sem kéztörlő, sem törölköző.
Az asztalokon a szalvéta helyett olcsó kéztörlő papír van kitéve, így volt mivel megtörölni a kezem.
Még egy érdekesség, az ételhez csak kanál és villa járt evőeszközként, kést nem kaptam. Nem is volt rá szükség.
Kancsóban kaptam vizet az étel mellé. Bankkártyával is lehet fizetni Szervizdíj nincs.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (20)
Desi Deera Budapest - EgyébDesi Deera Budapest - EgyébDesi Deera Budapest - EgyébDesi Deera Budapest - EgyébDesi Deera Budapest - BelsőDesi Deera Budapest - BelsőDesi Deera Budapest - Étel/italDesi Deera Budapest - Étel/italDesi Deera Budapest - BelsőDesi Deera Budapest - BelsőDesi Deera Budapest - BelsőDesi Deera Budapest - Étel/italDesi Deera Budapest - Étlap/itallapDesi Deera Budapest - Étel/italDesi Deera Budapest - Étel/italDesi Deera Budapest - Étel/italDesi Deera Budapest - Étel/italDesi Deera Budapest - BelsőDesi Deera Budapest - Étel/italDesi Deera Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laroba Alsóörs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.03.03-ig
Hotel Laroba Alsóörs
44.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Boni Családi Wellness Hotel Zalakaros - Wellness pihenés Zalakaroson
Wellness pihenés Zalakaroson
2024.09.30-ig
Boni Családi Wellness Hotel Zalakaros
54.990 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval