Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Borozgatás a Bazilikánál

DiVino - Bazilika BudapestDiVino - Bazilika Budapest a térképen

Kiváló 2014. szeptemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2014. szeptember 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Munkatársam meghívására látogattunk el a DiVino-ba egy nagyobb társasággal hétköznap kora este, majd az este eléggé későre nyúlt, mivel a hangulat egyre jobb lett.
A kinti teraszon kortyolgatás közben a Bazilika csodás épületét nézegethetjük, a benti rész viszont modern, letisztult, a hátsó traktusban pedig inkább cybertér, a Matrix pirosban.
Bevallom, nem vagyok valami nagy borivó, így a felszolgálók és a barátaim javaslataira hagyatkoztam. Rosét a Takler pincészetből, tokaji furmintot és villányi vörös cuveét kóstoltam.
A borok mellé egyszerű, de remek és igen jó minőségű ételeket lehet fogyasztani. Padlizsánkrémet, guacamolét és rokfortkrémet; 4 féle olasz és francia sajtból álló sajttálat, sonkatálat (olasz érlelt hajszálvékony sonkaszeletek feltekerve), olíva-válogatást (3 féle olívabogyóból) ettünk grissinivel és friss baguette-tel. Az ételek ára elég magas, és ha nem nagyobb társasággal van az ember, ennyi mindent úgysem lehet és nem is érdemes berendelni, így viszont mindenből lehetett egy kicsit falatozni.
A felszolgálók fiatalok, közvetlenek, és jól felkészültek, a borválaszték pedig beláthatatlanul óriási. Szimpatikus hely, de nem olcsó.
A mosdóknál egy kicsit elveszik az ember, mivel női WC felirat nincs, koedukáltnak tűnik a mellékhelyiség.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (14)
DiVino - Bazilika Budapest - Külső képDiVino - Bazilika Budapest - Külső képDiVino - Bazilika Budapest - Külső képDiVino - Bazilika Budapest - Külső képDiVino - Bazilika Budapest - Külső képDiVino - Bazilika Budapest - Külső képDiVino - Bazilika Budapest - BelsőDiVino - Bazilika Budapest - BelsőDiVino - Bazilika Budapest - BelsőDiVino - Bazilika Budapest - BelsőDiVino - Bazilika Budapest - BelsőDiVino - Bazilika Budapest - MosdóDiVino - Bazilika Budapest - BelsőDiVino - Bazilika Budapest - Belső

DiVino - Bazilika további értékelései

2016.07.05barátokkal
Kiváló
A DiVino nevű mini-hálózat népnevelő hatását aligha lehet túlbecsülni. Iszonyú fontos hittérítői munka amit csinálnak. Trendivé tenni a globalizmus korában a minőségi magyar bort: hatalmas és fontos feladat. Mindezt remek környezetben, izgalmas ételekkel körítve, és igen komoly szortimentet...
2014.10.20barátokkal
Kiváló
Mindenkinek ajanlom, aki egy hangulatos helyen akar egy jo tarsasagi estet. A kiszolgalas lehet hogy egy picit kesik, de megeri.
2013.10.08barátokkal
Kiváló
A DiVino fogalom. Kettő is van belőle, egy a Szent István téren, egy meg a Gozsdu udvarban, ami gasztronómiailag egyre érdekesebb színfoltja Fővárosunknak. Nekem kifejezetten jó tapasztalatom volt a kiszolgálással, mindkét helyen, a Szent István téren este voltunk, amikor olyan zene megy, jó...
Népszerű szállások a környéken
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.01-ig
Avar Hotel Mátrafüred
65.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
69.920 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval