Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A grappa árnyalatai

DOC Vino Bar BudapestDOC Vino Bar Budapest a térképen

Kiváló 2020. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. szeptember 26.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Pomodoro Étterem tulajdonosai - legismertebb tagjuk Gianni Annoni - által alapított olasz borbár az étteremmel szemben található, a teraszokról jól át is látni a másik egységére. Valószínűleg nem véletlenszerűen került kialakításra, pontosabban összehangolásra a nyitva tartás sem. Az étterem hétvégén 16-18 óra között zárva tart, a borbár viszont 16 órakor nyit. Éppen ez adta az ötletet, hogy a késeire nyúlt ebéd után nézzünk át a DOC-ba is. A beltér egy kissé rendezetlen és túlzsúfolt, a pocok tetején és a kiszolgáló pulton is mindenütt palackok sorakoztak bohém összevisszaságban, amatőr vendég szemmel átláthatatlan rendezetlenségben.
Ezúttal nem borozni terveztünk, hanem grappát kóstolni. Gyorsan kaptunk is egy kis gyorstalpaló grappa tanfolyamot a pultban kiszolgáló Szabolcs nevű fiatalembertől.
Kóstoltunk tradicionális, azaz víztiszta, átlátszó grappát (Berta Nibblo 4 cl 1880 Ft) és teljesen más világú, tölgyfa hordóban érlelt, barrikolt, aranyszínűt is, testesebb, muskotályos ízvilággal (J. Poli Moscato Cleopatra, 4 cl 1980 Ft). A grappákat 2 és 4 centes mennyiségben lehet kérni, a 2 cl-esek közül a legolcsóbbak 700-800 Ft közül indulnak, de 1000-12000 Ft fölé nem nagyon mentek az árak.
A beltéren és a teraszok székein is megjelenik a jellegzetes türkizkék szín, amelyről nekem azonnal az olasz tengerek kéksége ugrott be. A terasz kellemes kialakítású, bár a legtöbb asztal napos, nehéz árnyékot találni. A teraszon valódi szőlőtőkék is növekednek, még szőlő is volt rajtuk.
A borbár mellett 2 épülettel található, szintén Pomodoro "családtag" fagyizót is érdemes felkeresni!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (28)
DOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - EgyébDOC Vino Bar Budapest - BelsőDOC Vino Bar Budapest - BelsőDOC Vino Bar Budapest - Étel/italDOC Vino Bar Budapest - BelsőDOC Vino Bar Budapest - Étel/italDOC Vino Bar Budapest - BelsőDOC Vino Bar Budapest - BelsőDOC Vino Bar Budapest - BelsőDOC Vino Bar Budapest - BelsőDOC Vino Bar Budapest - Étlap/itallapDOC Vino Bar Budapest - Étel/italDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső képDOC Vino Bar Budapest - Külső kép

DOC Vino Bar további értékelései

2015.08.27a párjával
Kiváló
Az ínyencek nagy része fenntartással viseltetik a médiasztárok irányában és okkal. Nehéz egy fenékkel két lovat megülni. De nem lehetetlen. Példa rá Gianni, akinek a nevéhez a minőség köthető. Ugyanakkor az is biztos, hogy van benne alázat és tudásvágy, volt szerencsém találkozni vele a VinCE...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Magistern Siófok - Balatoni vakáció
Balatoni vakáció
2024.08.21-ig
Hotel Magistern Siófok
59.200 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló - Nyári ajánlat
Nyári ajánlat
07.01-08.31.
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
206.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval