Korábban jártam már itt, akkor péksütit, kenyeret vettem, ami rendben is volt, bár kézműves pékségről van szó, de nem a hazai csúcskategória szintje. Ezúttal azt a hibát követtem el, hogy kávét vettem. Helyben kávézni nem lehet, csésze sem volt, csak papírpohár Ezt szerintem már írtam korábban is más értékelésnél, hogy egy barista egyszer elmondta, s azóta másoktól is hallottam ugyanezt, hogy kávét papírpohárba tölteni tilos!
Tönkre vágja a kávé ízét, s nemcsak a kávézás élményét rontja erőteljesen. Árban átlagos, az eszpresszó és a hosszú kávé is 700 Ft-ba került, a cappuccino 750 Ft. A kapott capuccinóban konkrétan nem volt sem tej, sem tejhab, valójában csak egy hosszú kávé volt, abból sem jófajta. Automata gépi, bár abból is ittam már korrektet. De nem itt és nem ezúttal. A pékség szórólapján olvastam, hogy a korábbi 3. egységüket, a Pillangó utcában bezárták, így a Csengery utcai - jelen - pékségen kívül még az V. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 40. szám alatt, az Arany János utcai metrómegállónál található. Sajnos nagy csalódás volt most a Doktor Pékség.
Erről az újonnan nyitott kézműves pékségről az interneten olvastam. A Nagykörúttól, Oktogontól, Andrássy úttól pár perces sétára található. Érdemes a reggeli órákban érkezni, ha valaki a teljes kínálatból szeretne még válogatni. Késő délutánra eléggé megfogyatkozik a készlet, bár este 7-ig tartanak nyitva.
A névválasztás a tulajdonosra utal, aki 30 éve háziorvosként praktizál, azonban 5 évvel ezelőtt hobbiból elkezdett otthon kenyeret sütni, kísérletezett az élesztővel és a kovásszal is. 2015-ben és 2016-ban is díjat nyert "amatőr" indulóként a Kenyérlelke Fesztiválon. Miután komolyra fordult az elhatározás, pék szakvizsgát tett, és idén májusban nyitották meg a pékséget, amely alatt a pincében működik a sütöde. Nem mindennapi élettörténet! Idén szintén nyertek újabb 2 díjat a Kenyérlelke Fesztiválon. Ezúttal én is az ezüstéremmel jutalmazott vajas nosztalgiakiflit kóstoltam (130 Ft/db), amely még másnap is finom, jó állagú élvezhető maradt. Az átlagos kiflinél egy kicsit nagyobb méretű. Lehet még kapni sok egyebet is: sajtos kiflit, sajtos perecet, kakaós és diós csigát (350 Ft), virslis roládot, pacsnit, bagettet. A díjnyertes rozskovászos félbarna teljes kiőrlésű búzalisztből készült kenyér 600 Ft/ 0,5 kg. Rozskenyérből sütnek olívabogyós, tökmagos, sült hagymás, sokmagos és teljes kiőrlésű rozsos változatot is. A kiszolgáló pultos hölgy kedves volt. Sok külföldi is betéved ide, nemcsak magyarok. A hűtőpultban üdítő kapható. Helyben lehet enni, de csak állva a fal menti könyöklőknél.