Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kitűnő ár-érték arányú ebéd a belvárosban

Elements Budapest Bar & Restaurant BudapestElements Budapest Bar & Restaurant Budapest a térképen

Kiváló 2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 1.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy jól célzott ajánlás volt az Elements étterem, amelynek a helyet adó épület is tudna 1-2 izgalmas történetet mesélni. Az 1938-ban épült több szintes irodaházban jelenleg többek között az Enviroinvest Kft. székhelye található, de történetesen a 2007-es ún. Altus-botrányban érintett bérlemény is ebben az épületben volt. Korábban, 1949-től a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) irodája is itt működött.
Az épület földszintjén, a járdára nyitott terasszal várja az éhes vendégeket az Elements étterem, amely emlékeim szerint nem nyithatott meg túl régen (közben utánanéztem, fél éve). Korábban szintén étteremként működött a hely, Chanson néven. Vendégkörét elsősorban a környéken dolgozó irodisták, kormányhivatalnokok adják, akikből errefelé meglehetős számú egyed található.
A 3 fogásos ebédmenü 1990 Ft-ért korrekt ajánlat. Amolyan nemzetek konyhája koncepcióban főznek itt, ami nekem határozottan tetszik. Orosz, olasz, spanyol, görög, török, grúz és persze magyar ételek is helyet kapnak. Az étterem honlapján érdemes követni, hogy éppen mivel rukkol elő aznapra a séf. 13 óra után is tudunk még jó eséllyel menüzni, nem fogy el a menüként kínált étel pár perc alatt.
A leves csészényi felvezető, marhahús erőleves tofuval, majd bárány kebab pitában, sok zöldséggel, lilahagymával, hasábburgonyával, zöldsalátával, végül a desszert csinos kis tálka somlói (2 gombóc). Hűtött szénsavmentes vizet hoztak kérésre, amelyért nem kellett fizetni.
A főétel fűszerezése remekül eltalált. Kiadós az adag, én a krumplinak jó részét meg is hagytam, kellett a hely a desszertnek. Mutatós tálalás, a főétel egy nagy fatálon érkezett. Menü viszonylatban, az ételek minőségét, változatosságát, elkészítését és az ár-érték arányt figyelembe véve a környéken az egyik legjobb választásnak ígérkezik.
A személyzet fiatalokból áll, de udvariasak, mosolygósak, ugyanakkor nem bratyizósak.
A berendezés elegáns, fém-fa-sötét kárpitok jól eltalált kombinációja; elég sok asztaluk van. Befelé még tovább tágul a tér, sőt van egy VIP terem is, de ezeket a részeket estére, illetve rendezvények idejére nyitják meg.
A mosdó szépen felújított, de fura módon koedukált, férfi-női-mozgássérült egyben. (persze lehet, hogy a belső teremnél van további illemhely).
Egyetlen negatívum: mivel a terasz felé teljesen nyitott, így a benti részben nagyobb bennrekedt a hőség, nem járt a levegő, izzasztóan meleg volt.
Az 1990 Ft már tartalmazza a szervizdíjat, bankkártyával is lehet fizetni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
Elements Budapest Bar & Restaurant Budapest - Étel/italElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - Étel/italElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - Étel/italElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - BelsőElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - BelsőElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - Étel/italElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - Étel/italElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - MosdóElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - BelsőElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - BelsőElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - Külső képElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - Étlap/itallapElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - BelsőElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - Étel/italElements Budapest Bar & Restaurant Budapest - Étel/ital

Elements Budapest Bar & Restaurant további értékelései

2021.08.31csoporttal
Kiváló
Nagyon finom minden! Sultok ,Levesek es Pizzak szuperek es nagyon szep a hely es belvarosi elegancia plusz eleg jo aron meg van minden. Ki kel probani egy nagy csapatal!
2020.03.04üzleti partnerrel
Szörnyű
Külföldi vendéggel tértünk be tegnap este vacsorázni, kongott az étterem, végig egyedüli vendégek voltunk. Az első csalódás: grill ételek nem rendelhetők....... Nagyon kedves pincér, de teljesen tudatlan, mindent kérdeznie kellett a konyhán. Az ételek: a csülök teljesen íztelen, kőkemény...
2019.02.22barátokkal
Kiváló
Jó belépni a modern, igényesen kialakított étterembe. Már a miliő is letaglóz. Tágas terek, ügyesen elhelyezett asztalok, gondos kiszolgálás. Alapjaiban orosz ételeket kínál a nem túl bőséges étlap, de azért nem maradunk éhen. Kifogástalan a kiszolgálás és minőségiek a rendelt ételek és...
Népszerű szállások a környéken
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
85.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Senior kedvezmény 60+
Senior kedvezmény 60+
2024.12.23-ig
Portobello Hotel Esztergom
83.700 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Szieszta Sopron - Senior csomag fürdőbelépővel
Senior csomag fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
89.100 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval