Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Romkocsma és Lego

Ellátóház BudapestEllátóház Budapest a térképen

Átlagos 2019. februárban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2019. február 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jól ismert, felkapott, főként fiatalok körében népszerű romkocsma a VII. kerület bulinegyedében, a Gozsdu Udvar közvetlen közelében. Bejárat a Dob utca felől. A kapubejáró közös a HIVE névre hallgató hostellel, a hostel szobái az emeleten találhatóak, oda a zárt lépcsőházon keresztül kóddal lehet feljutni. Minden esetre amikor éppen zajlik az éjszakai táncos muri, biztosan nem lehetnek túl csendesek a szobák.
Mi nem bulizni jártunk itt, hanem a gyerekekkel együtt egy vasárnapi Lego börzén. A környéken a parkolás az utcán még vasárnap is lehetetlen vállalkozás, így végtelen körözés helyett beálltunk a Holló utcai parkolóházba (500 Ft/óra).
Az épület belső udvarának egyik fele üvegtetővel fedett, de azért így sem volt túl meleg, mindenki magán hagyta a kabátot. A berendezés minimál, hatalmas hordók szolgálnak asztalként, könyöklőpultként. Érdekesség, hogy az udvaron 2 régi fát meghagytak, és gyakorlatilag körbeépítették őket. Egyszerű faasztalok, padok, székek vannak.
6 féle sört csapolnak, de egyik sem érdekes: Dreher, Dreher BAK, HB, Pilsner Urquell. Csapolt korsó árak 740 Ft-tól kezdődnek. Jópofa volt, hogy a nagy fém söröshordók a plafon alá vannak felszerelve és innen vezetnek a csövek a sörcsap felé, bár gondolom, ez csak dekoráció, mert bajos lenne olyan magasan cserélgetni a kiürült hordókat. A röviditalok többségükben a kommersz vonalat képviselik, az árak ezen a környéken elfogadható kategóriában mozognak. Gusto pálinkákat tartanak 9 ízben (950-1250 Ft/4 cl).
Bár a pult mellett ki volt rakva egy dohányozni tilos tábla, az egyik pultos srác cigivel a szájában állt a pultnál. Az üvegtetővel nem fedett része a belső udvarnak a dohányos zóna. A cigifüst felszáll a hostel szobáihoz.
Bár mi nem ettünk, a konyha nem is üzemelt ottjártunkkor, de egyébként a Balkán grill szolgáltat eléggé rendben lévő, pia és buli mellé passzoló ételeket: balkán burgert pljeskavicával, burgert csevappal, kolbásszal (1400-2000 Ft között), de vegyes húsos grill tálakat (2100-3000 Ft) is kínálnak. A burgereket nem zsemlébe, hanem lepénybe töltik, más helyen - fesztiválokon, majálison - teszteltük már Balkánékat, megelégedéssel.
A pinceszinten lévő mosdóban nem voltam, de a fenti részből is levettem, hogy a tisztaság nem a hely erőssége. A pult, az asztalok, a padló tisztasága is hagy maga után kívánnivalót.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (24)
Ellátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - EgyébEllátóház Budapest - EgyébEllátóház Budapest - EgyébEllátóház Budapest - Étlap/itallapEllátóház Budapest - Étlap/itallapEllátóház Budapest - Külső képEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - BelsőEllátóház Budapest - EgyébEllátóház Budapest - Külső kép

Ellátóház további értékelései

2017.05.14barátokkal
Hangulatosan van megcsinálva a hely, tánctér plusz udvar, nyilván az elhelyezkedése is nagyon jó a lokálénak. Nekünk egy baráti társasággal már törzshely. 25-40 közt javallott, itt nem részeg 16 évesek vannak, nem túl trashy a társaság, de nem is túl posh. Eleve nem egy évtizedek óta létező...
2016.07.21a párjával
Nagyon jó hangulatú romkocsma,tágas belsőtérrel. Főleg fiatalok látogatják. Önkiszolgáló hely de a pultban kedvesek. Az egész hely teljesen fel van újítva,feltűnően tiszta,asztalok letörölve, mellékhelyiségek szépen takarítva. Rose fröccsöztünk, majd megéheztünk. Próbálkoztunk a...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
56.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Duna Relax Hotel Ráckeve - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval