Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

"...a tea élessé teszi szellemedet"

Első Pesti Teaház BudapestElső Pesti Teaház Budapest a térképen

Kiváló 2015. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. december 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ezt a kínai mondást a teaház honlapján olvastam.
1995 éve, azaz immáron 20 éve működik változatlan helyen, a Katona József utca elején, a Nyugati tér és a Westend szomszédságában a valóban elsőként megnyílt pesti teaház, sőt ez az ország legelső teaszaküzlete. Nem kevesebb, mint 170 féle teából lehet elvitelre vásárolni teafüvet, vagy a helyszínen lefőzetni és elkortyolni egy csészével. A hely nagyon picike, ülőhely valójában nincs is, az elkészített teát állva lehet elkortyolgatni.
A kínálat lenyűgözően sokoldalú, fekete, zöld, fehér, sárga és gyümölcsteák (gyümölcs forrázatok) mellett dél-afrikai rooibos, dél-amerikai maté és lapacho, valamint gyógyteák is szerepelnek a széles választékban. Származási országok tekintetében különlegesnek mondható a grúz és az orosz tea. A teafüvek semmilyen mesterséges vagy allergén anyagot nem tartalmaznak, a magas minőség alapvető elvárás. A forró téli gyümölcsteák mellé remekül illik a kandisz cukorból készült pálcika, azzal kevergetve édesedik az italunk. Nyáron jegesteát és hideg gyümölcsteát árusítanak.
Sokféle teájukat ittam már az elmúlt évek során, visszajáró vendégük vagyok. Kedvenceim közé tartozik a mango flip (valódi mangó édes ananásszal) és a mango Christmas (mangó, kókusz, gyömbér) és a belga csokoládé (fekete tea, mogyoró, kakaóbab).
Árban a hasonló minőséget képviselő teaházakhoz képest valamivel kedvezőbb, a legolcsóbb gyümölcsteák 120 Ft/g-tól kezdődnek, a többi ára átlagosan 140-170 Ft/g, míg a legdrágább, csúcsminőségű, nemzetközi díjnyertes teafélék 260-270 Ft/g-ba kerülnek (pl. Darjeeling Castleton, amely 1900 m feletti ültetvényeken terem).
A kiszolgálás mindig nagyon kedves, szolgálatkész, türelmes, látszik, hogy a vérükben van minden, amit a teáról, teázásról tudni érdemes.
Az aprócska üzletben sokféle teázáshoz szükséges eszközt is be lehet szerezni (dobozok, kancsó, csésze, teaszűrők, stb.), sőt még szamovárt is tartanak!
Ha valaki mégsem a tea mellett dönt, Segafredo krémkávét is lehet náluk inni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (19)
Első Pesti Teaház Budapest - EgyébElső Pesti Teaház Budapest - Külső képElső Pesti Teaház Budapest - Külső képElső Pesti Teaház Budapest - EgyébElső Pesti Teaház Budapest - EgyébElső Pesti Teaház Budapest - EgyébElső Pesti Teaház Budapest - EgyébElső Pesti Teaház Budapest - Külső képElső Pesti Teaház Budapest - Külső képElső Pesti Teaház Budapest - Külső képElső Pesti Teaház Budapest - Külső képElső Pesti Teaház Budapest - BelsőElső Pesti Teaház Budapest - EgyébElső Pesti Teaház Budapest - Külső képElső Pesti Teaház Budapest - BelsőElső Pesti Teaház Budapest - BelsőElső Pesti Teaház Budapest - Külső képElső Pesti Teaház Budapest - BelsőElső Pesti Teaház Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval