Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bento doboz sok finomsággal

Ennmann Japán Étterem BudapestEnnmann Japán Étterem Budapest a térképen

2019. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. február 3.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Autentikus japán étterem a budai oldalon, a Bem rakparton, szuterénben.
A berendezés kellemes, sok a japán díszítőelem, motívum a falakon, Az asztalok szellősen vannak elhelyezve szép számban, nem egymás szájában kell ülni, mondjuk, amikor ott jártam, nem is volt túl sok vendég, már túl jártunk a klasszikus ebédidőn. Hogy a konyhán japánok dolgoznak-e, azt nem tudom, minden esetre az egyetlen felszolgáló, egy pincér hölgy szerintem kínai volt (de biztos, hogy nem japán) és magyarul is alig tudott. Úgyhogy itt csak angolul lehet kommunikálni. Vagy mutogatással.
A szakácsról viszont azt lehet tudni, hogy egy valódi "sushiman", aki már több mint 10 éve készíti ezeket a nálunk is egyre jobban kedvelt finomságokat.
Bár a bejárat felett nagy betűkkel hirdetik, hogy "SUSHI", nemcsak azt lehet enni, vannak mindenféle egyéb tipikus japán ételek is, a színes fotókkal illusztrált, kifejezetten szép étlap informatív, a nem ismert ételeket is be lehet azonosítani.
Az árak az átlagnál magasabbak, inkább a Várból lefelé tartó vagy a közeli hotelben megszálló külföldi turistákra szabottak. A főételek árai 3000 Ft-nál kezdődnek, amiből egy adaggal biztosan nem lehet jóllakni, és a köretek, rizs pluszban rendelendők.
A legjobb ár-érték arányú választás a bento box, ami egy komplett menüt tartalmaz, és itt 4 vagy 5 féle közül lehet választani. Én az Ennmann boxot választottam (3050 Ft), amelyben miso leves (némi szójakockával), enyhén csípős hínársaláta (Wakame saláta), teriyaki grillezett lazacfilé, 4 féle sushi tekercs, valamint fekete szezámmaggal megszórt rizs szerepelt. Ez így összességében egy kiadós, de a gyomrot mégsem megterhelő főétkezést jelentett. Mindegyik étel autentikus, finoman elkészített, határozottan jó volt.
Az ételekhez természetesen japán teríték, pálcika járt, európai evőeszközöket nem láttam.
A pincér hölgy a rendelés felvételén kívül nem igazán kommunikált a vendégekkel, a köztes időkben a telefonjával volt elfoglalva.
Kötelező szervizdíj nincs.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (35)
Ennmann Japán Étterem Budapest - BelsőEnnmann Japán Étterem Budapest - MosdóEnnmann Japán Étterem Budapest - MosdóEnnmann Japán Étterem Budapest - BelsőEnnmann Japán Étterem Budapest - BelsőEnnmann Japán Étterem Budapest - BelsőEnnmann Japán Étterem Budapest - Étel/italEnnmann Japán Étterem Budapest - Étel/italEnnmann Japán Étterem Budapest - Étel/italEnnmann Japán Étterem Budapest - Étel/italEnnmann Japán Étterem Budapest - Étel/italEnnmann Japán Étterem Budapest - Étel/italEnnmann Japán Étterem Budapest - Étel/italEnnmann Japán Étterem Budapest - Étel/italEnnmann Japán Étterem Budapest - BelsőEnnmann Japán Étterem Budapest - Külső képEnnmann Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapEnnmann Japán Étterem Budapest - Külső képEnnmann Japán Étterem Budapest - BelsőEnnmann Japán Étterem Budapest - BelsőEnnmann Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapEnnmann Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapEnnmann Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapEnnmann Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapEnnmann Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapEnnmann Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapEnnmann Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapEnnmann Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapEnnmann Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapEnnmann Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapEnnmann Japán Étterem Budapest - BelsőEnnmann Japán Étterem Budapest - BelsőEnnmann Japán Étterem Budapest - BelsőEnnmann Japán Étterem Budapest - BelsőEnnmann Japán Étterem Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.056 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.22-ig
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló
Kérd ajánlatunkat!
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.01.06-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
82.460 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval