Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kimagasló gasztronómiai élmény

Ensō Budapest BudapestEnsō Budapest Budapest a térképen

Kiváló 2021. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. október 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha belépek valahová és blues szól, komfortérzésem egyből megnő 50%-al. A zen-buddhizmusban az elme felszabadulásának pillanatát, a megvilágosodást, a kreativitást szimbolizáló, laza ecsetvonással rajzolt körről elnevezett gasztro-kocsmában, japán megnevezéssel izakayában épp a Mannish Boy szólt Muddy Waterstől, midőn leültem az asztalomhoz. A blues műfajának egyik legdögösebb darabja. A továbbiakban más zenei stílusirányzatoknak is helyet adtak, de egyik sem volt fülbántó, a háttérzene mindvégig emelt az összélményen.
A berendezés egyedi, illik a kulináris kínálathoz, egyfajta rendezett szedett-vedettség uralja, erőltetett romkocsmásság nélkül. Kortárs wabi sabi stílusú ramen-bárként határozzák meg magukat a honlapon, de a Facebook-besorolások között megtaláljuk a zugkocsmát is.
Nem véletlenül.
Ide aligha téved be valaki véletlenül, informatív cégtábla nincs is az utcán. A hely nevét neonfelirat jelzi, de arról az átlagember azt sem tudja, hogy solariumot, butikhotelt vagy masszázs-szalont jelöl. A kíváncsiskodók is hamar visszafordulhatnak, a lepergő vakolatú belső udvar csak annak ígér bármit is, aki tudja hova jött. Vélhető, hogy a tisztes és megérdemelt sajtóvisszhang mellett a szájhagyomány az, amire építenek. Aki itt megfordul, jó eséllyel ajánlani fogja a helyet gasztronómiai szempontból nyitott barátainak.
Ázsiai fúziós konyhát visznek néhány vendégfogással. Az általam rendelt ételeken kívül kínálnak többek között citromfüves tengeri csigát, saját cheese cake interpretációt, rament kacsából és pisztrángból, de van egy shi take gombás vegán verziójuk is.
Az első fogás, ami megragadta a tekintetem, a malacfüle volt. Ropogós, izgalmasan fűszerezett variánst adnak, mely ideális sörkorcsolya. Mellé vagy akár külön is kitűnő a szezonális kimchi, ami ottjártam idején, szeptember közepén karfiolból készült.
A szecsuáni zöldalmás pacalsaláta valóságos ízszimfónia volt, jó értelemben szájzsibbasztó (gondolom ez a megfelelő mennyiségű szecsuáni borsnak volt köszönhető), markánsan csípős, zöld korianderrel megszórt, komplexen fűszerezett alkotás.
Rendeltem Gillardeau osztrigát is, ami hozta a formáját, három változatban kínálják, jómagam a nyers yuzu-s variánst próbáltam ki.
Finom volt a Pao de Queijlo, ami brazil sajtos pogácsát fed, s nem okozott csalódást a desszertként rendelt trüffel-gyűjtemény sem.
A kiszolgálás kedves, udvarias, közvetlen.
Az itallap a söröket leszámítva követi az étlap igényességét és extravaganciáját. A kínált négy sör közül három érdektelen, de az észt Pöhjala főzde Meri nevű gose-főzete figyelmet érdemlő, annál is inkább, hogy a nagy történelmi múlttal bíró, különleges ízvilágú gose irányzat viszonylag elhanyagolt műfaj még manapság is, a sörforradalom tizedik esztendejében. Kínálnak nyolc jól összeválogatott bort, melyek fele magyar, ötöt kimérnek decire is. A töményitalok között kommersz tételt nem találunk egyáltalán.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (10)
Ensō Budapest Budapest - EgyébEnsō Budapest Budapest - EgyébEnsō Budapest Budapest - EgyébEnsō Budapest Budapest - EgyébEnsō Budapest Budapest - EgyébEnsō Budapest Budapest - EgyébEnsō Budapest Budapest - EgyébEnsō Budapest Budapest - EgyébEnsō Budapest Budapest - EgyébEnsō Budapest Budapest - Egyéb

Ensō Budapest további értékelései

2022.04.07a párjával
Kiváló
Na most ha valahová nagyon jót kellene írni, akkor ide. De hogyan is kezdjem amikor ZigZag felfedezte a helyet, akkor többször is próbálkoztam, de lepattantam mindig. Hol zárva volt, hol sajnálkozva közölték, hogy nincs hely és kész nem akarnak tömegeket kiszolgálni, ez nem népkonyha meg...
2022.02.15egyedül
Kiváló
Különleges, elvarázsolt hely a 8. kerületben, egykori népmosodában. A régi bérház kívülről nem mutat semmi egyedi arculatot, a kapun egy szokásos, rosszul kivilágított bérház udvarára érkezünk. A hátsó traktusban egy cselédlépcsőn lehet feljutni az étteremhez. Belépve a misztikus történet...
Népszerű szállások a környéken
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
04.26-09.29.
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Világos Hotel Balatonvilágos - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
05.31-09.08.
Világos Hotel Balatonvilágos
33.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Boni Családi Wellness Hotel Zalakaros - Wellness pihenés Zalakaroson
Wellness pihenés Zalakaroson
2024.09.30-ig
Boni Családi Wellness Hotel Zalakaros
54.990 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval