A séf André Bicalho, aki több Michelin csillagos étteremben csiszolta tudását. A The Oak bar névre hallgató, borokkal díszített, diszkrét világítású előtér ad helyet az első felvonásnak. Itt a tulajdonos családi receptjei szerint készült csúcsminőségű felvágottakat, érlelt sonkát és szalámit kóstolhatunk, brazil és hagyományos sajtos pogácsa kíséretében. Mellé a Haraszthy pince 2020-as Öreghegy brut pezsgője méltó társ. Ezt követően érkezik az amuse bouche-tál, ami valóságos kulináris tűzijáték, alapanyagok, színek, formák, ízek és állagok elképesztő kavalkádja. Mint a tulajdonosoktól megtudhattuk, az étterem koncepcióját a három E jellemzi: exkluzív, excentrikus és eklektikus. A kaland az étkezőben folytatódik, ahová a látványkonyhán keresztül jutunk el. Akinek kedve van, felülhet a magasított székekre a pult mellé és figyelemmel kísérheti a fogások tálalását. Hat állomáson keresztül vezet az út, melynek keretében megismerhetjük a csillagos éttermekben edződött séf életútját. A vendég minden egyes állomáshoz egy repülő-ikonnal ékített kis kártyát kap, mely arról tájékoztat néhány mondatban, hogy miként alakította az adott helyszín a séf életét, szakmai pályafutását. Megnyerő az a nyitottság és őszinteség, amivel a jeles konyhafőnök betekintést enged életútjának részleteibe, gondolkodásának, kulináris felfogásának alakulásába. A start Brazília, melynek konyháját caipirinha, açaí, jamgyökér és kesudió idézi. Spanyolország következik a garnéla, sherry ecet és fekete fokhagyma címszavakkal, majd Anglia a világhírű English breakfast újragondolt, dekonstruált változatával. Franciaországot libamáj, vadouvan és citromvaj képviseli, Belgiumot a vörös márna, kagyló és sörös gofri , Magyarországot pedig mangalica, hagyma és mák. A desszert fogás kártyáját az Epicurean felirat díszíti, rövid összefoglalása így szól: körte, pezsgő és dulce de leche. A konyha elképesztően profi, a séf fantáziája nem ismer határokat, a tálalás virtuóz, az ötletek, átiratok rendkívül izgalmasak, minden túlzás nélkül lehengerlőek. A vacsora után a Polo Lounge-ban beszélhetik meg a vendégek az ízutazás részleteit az aprósütemények, a szinte kötelező petit fours mellett, melyek ízben, esztétikában nem maradnak el az addigiaktól. Kávét, teát is lehet kérni, jómagam persze itt is a bora szavaztam s egy csúcsminőségű Pinot Noirral zártam a fergeteges élményt. A kiszolgálás kifogástalan. Az egyes fogások mellé a legképzettebb magyar szakemberek egyike ajánl remekül megválasztott borokat. Tüű Péter kétszeres magyar sommelier-bajnok (2017, 2019), aki elvégezte a világ egyik legmélyebb, legkomolyabb pezsgő- és Champagne-szakértői tanfolyamát, a Wine Scholar Guild-et. Magától értetődő természetességgel hangolódik a vendégre, könnyeden, lezserül teremt kontaktust, ráérez az optimális közvetlenség-fokozatra, élmény vele eszmét cserélni a borokról, kiválóan beilleszkedik ebbe a perfekcionista csapatba. A borválaszték hatalmas, rengeteg nemzetközi nagyságot integrál. A töményitalok, a tea és a kávé is a felső szegmenshez tartoznak. Bizonyára lehet sört is rendelni, hiszen a testvéregység tart sört, de ez az a hely, ahol még a rendszeres sörivóknak sem jut eszébe, hogy azt kérjen a kiváló borok helyett.