Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Természetesen az erdőből

Erdei Fagyizó - Opera BudapestErdei Fagyizó - Opera Budapest a térképen

2023. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. október 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az eredetileg gyömrői illetőségű, ott már közkedvelt fagyizót működtető Erdei család egy újabb kis fagyizóval lépett be, ezúttal a budapesti édes gasztronómia világába. Az Opera mögötti sétálóutcában egy kis helyiségben nyitották meg a fagyizójukat, mellettük egy vegán büfé működik. A belső teret döntően a fagyispult és a háttér kiszolgáló részek foglalják el, így helyben fagyizni, leülni csak a kinti részen lehetséges, ami egyébként igazán kellemes környék. A legtöbb közeli más vendéglátó hely is főleg a teraszra települt. Ebből következően azonban egy idényjellegű hely lehet csak az Erdei Fagyizó, a hűvösebb időszak bekövetkeztével valószínűleg be is fognak zárni. A nyitást megneszelve egész kis sor alakult ki a fagyizó előtt, mindenki türelmesen kivárta a viszonylag hosszabb kiszolgálási időt, hiszen itt a fagylaltot nem gombócra, hanem dekára kimérve adják, minden tételt egyenként lemérnek, és mindenki a pontos összeget fizeti a fogyasztása után.
Ahogy írják magukról a tulajdonosok, valódi főzött fagylaltot készítenek, aroma, ízfokozó és tartósítószer nélkül, természetesen.
A kínálat 12 ízből áll, ismertek és kicsit kreatívak is, pl. sós vajkaramella, ecuadori étcsokoládé, madártej, mákos guba, mézes gesztenye, tejfölös túrógombóc, tökmag, pisztácia, eper, citrom, stb. Az én választásom vörösboros áfonya és kandírozott cseresznyés marcipán volt, mindkettő igen izgalmasan hangzott, finom volt, de igazából az a bizonyos "hűha" élmény elmaradt. A fagyi ára 110 Ft/ dkg, azonban a trükk, hogy a tölcsért, tálkát is hozzámérik a fagyihoz, talán ezért lett drágább, mint amire én számítottam (a képen látható szemre elég csekély adag 1200 Ft felett).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (11)
Erdei Fagyizó - Opera Budapest - EgyébErdei Fagyizó - Opera Budapest - Étel/italErdei Fagyizó - Opera Budapest - BelsőErdei Fagyizó - Opera Budapest - EgyébErdei Fagyizó - Opera Budapest - Étel/italErdei Fagyizó - Opera Budapest - BelsőErdei Fagyizó - Opera Budapest - BelsőErdei Fagyizó - Opera Budapest - Étel/italErdei Fagyizó - Opera Budapest - Külső képErdei Fagyizó - Opera Budapest - Külső képErdei Fagyizó - Opera Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt
100.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
107.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval