Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Érdemes volt rá várni

Esca Stúdióétterem BudapestEsca Stúdióétterem Budapest a térképen

Kiváló 2018. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. szeptember 1.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
ESCA - fogalom a fine dining-ban. Helyszín: a nem túl megnyerő Dohány utca. Aprócska lakáskonyha, terasz nincs. Sötét tónusok, szürke falak és bútorok, a székeken báránybunda ülőpárnák.
Ide már tényleg évek óta készültem. A pár évvel ezelőtti nyitáskor nehéz volt asztalt kapni a folyamatos telt ház miatt, a különösen kedvező ebédmenüről lecsúsztam, utána megszüntették, egy jó ideig csak esténként tartottak nyitva és 5-7 fogásos fix menüt kínáltak, közben megnyílt a Tábla mellettük egy kicsit bisztrósabb, lazább koncepcióval, kedvezőbb árakkal, de hasonlóképpen igényes konyhával, szóval teltek az évek, mindig történt valami. Most viszont az az aktuális helyzet, hogy ebédidőben is nyitva tartanak, és az 5 fogásos kóstoló menün kívül a rövid étlapról / tábláról is lehet szemezgetni, 1450-3450 Ft között változik 1-1 fogás ára. A Mastercard akciójában egy plusz előételt lehetett ajándékba kapni, így igazán vonzó volt számomra ez az ajánlat. Hétköznap ebédidő, csend és kihalt nyugalom, más vendég nincs is. Kiszámíthatatlan a vendéglátós élet, nem nagyon lehet előre tervezni, erről beszélgettünk az első látásra szimpatikus pincér fiatalemberrel.
Az ajándék egy hideg olasz előétel volt, pármai sonka, olívaolaj, sajt, kapribogyó. Utána egy nagyon különleges sülthagyma shitake gomba consommé, azaz erőleves volt (1750 Ft), ami látványra csak egy kis üres lének tűnt, de valójában benne volt egy valóságos ízélmény. Főételként Angus burgert kértem hagymalekvárral, tormával (1950 Ft), mini méret, kisebb mint egy normál burger. Kitűnő marhahús, különleges szószok.
A kenyérért nem kellett fizetni.
A feketeribizli szöp minden fogáshoz remekül passzolt (700 Ft).
12% kötelező szervizdíjat számolnak fel, így az amúgy sem alacsony árakat még megdobják egy kisebb összeggel. A számla majdnem 5000 Ft, a kedvezmény ellenére is. Húzós, úgyhogy ez nem a mindennapok ebédje, legalábbis nálam.
Élményszámba menő.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (23)
Esca Stúdióétterem Budapest - BelsőEsca Stúdióétterem Budapest - BelsőEsca Stúdióétterem Budapest - Étlap/itallapEsca Stúdióétterem Budapest - Étlap/itallapEsca Stúdióétterem Budapest - Étlap/itallapEsca Stúdióétterem Budapest - BelsőEsca Stúdióétterem Budapest - BelsőEsca Stúdióétterem Budapest - Étel/italEsca Stúdióétterem Budapest - Étel/italEsca Stúdióétterem Budapest - Étel/italEsca Stúdióétterem Budapest - Étel/italEsca Stúdióétterem Budapest - Étel/italEsca Stúdióétterem Budapest - Étlap/itallapEsca Stúdióétterem Budapest - Étlap/itallapEsca Stúdióétterem Budapest - BelsőEsca Stúdióétterem Budapest - BelsőEsca Stúdióétterem Budapest - Étlap/itallapEsca Stúdióétterem Budapest - Étlap/itallapEsca Stúdióétterem Budapest - Külső képEsca Stúdióétterem Budapest - Étlap/itallapEsca Stúdióétterem Budapest - Külső képEsca Stúdióétterem Budapest - Étlap/itallapEsca Stúdióétterem Budapest - Külső kép

Esca Stúdióétterem további értékelései

2015.12.22egyedül
Kiváló
Vannak egészen biztos tippek. Amikor a magyar gasztronómia egyik legnagyobb szakértője azt mondja, hogy ez egy jó hely, akkor ott mondhatni lehetetlen csalódni. Ez volt az Esca. Egyébként már a listámon szerepelt, amikor a tippet-jótanácsot kaptam, több ízben is elsétáltam előtte s...
Népszerű szállások a környéken
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Vigyázz, kész, Balaton
Vigyázz, kész, Balaton
05.20-06.14.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
99.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
43.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.23-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
97.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval