Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Második felvonásban

Esco Bar & Cafe - Bálna BudapestEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest a térképen

Átlagos 2019. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. február 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Bálnában Adventkor nyílt meg a Mézeskalács kiállítás, amit mindenkinek ajánlok megtekintésre, aki arrafelé jár, kortól függetlenül. Bár a Karácsony már elmúlt, de még visszahozza egypár hétre az ünnepi hangulatot.
Utána az ESCO Bar nevű helyre mentem be, mert itt még nem jártam, bár korábban ért itt egy igen negatív inzultus, ezért nem került rá sor korábban. Kint fotóztam a folyosón (ami nem az étteremhez tartozik, a Bálna közös tereit), amikor egy takarítónőnek kinéző nő az ESCO Barból kijött fenyegetőzve, hogy igazoljam magam és itt nem lehet fényképezni engedély nélkül. Aztán jöttek a biztonsági őrök, akik kiröhögték és leállították. Nekem viszont egy jó időre elment a kedvem az ESCO-tól, érthető módon.
Az ESCO Bar is azon bisztrók közé tartozik a Bálnán belül, akiknek van kinti, Dunára néző teraszuk, ami igen hangulatos, és a benti részből is rálátni a Dunára, illetve a budai partoldalra.
Modern bár-bisztró hangulat, sejtelmes fények benn. Az ajtóban nem várják a vendégeket, a személyzet beszélgetéssel és egyéb háttértevékenységgel volt elfoglalva. Az idősebb pincérhölgy, amikor végre észrevett, kedvesen fogadott és az ablak melletti egyetlen szabad asztalt javasolta, mondván, onnan szép a kilátás. Ez igaz is volt!
Az étlap bisztrós jellegű, trendi modern úm. tucatételek, pizza, burgerek, tészták, olaszos és amerikai vonal leginkább, de voltak magyaros fogások, külföldi turisták is megfordulnak erre. Árfekvés átlag feletti, mondhatom, hogy drága. Ebédmenüt nem láttam, séfajnálat viszont van.
A desszertek, sütemények a bejárat melletti üvegpultban szemre vételezhetőek, kb. 8-10 féle volt, onnan lehet választani, az étlapon nem szerepelnek. Ez kicsit nehézkes, mert az asztaltól már a pult egyáltalán nem látszik. A fiatalabb pincérhölgy ajánlását kértem, végül kiegyeztünk egy házi tiramisuban (1280 Ft), bár én a pisztáciás ricotta-tortával is szimpatizáltam (1380 Ft), de azt nem említette az ajánlottak között.
A tiramisu friss, finom, könnyű, jól elkészített, jó állagú volt, meglepetések, extrák nélkül.
A cappuccino (690 Ft) elvileg Dallmayr kávéból főtt, de egyáltalán nem volt finom és nem volt jól elkészítve. Csalódás. Viszont járt mellé egy kis darab amaretto keksz és egy fél pohár szódavíz. Az amúgy is magas árakra még 12% kötelező szervizdíjat sázmolnak fel.
A személyzet végig leginkább magával és nem a vendégekkel volt elfoglalva, pedig csak pár asztalnál ültek, a teraszon pedig senki (a hideg miatt). Furcsa volt a hozzáállásuk, mert amikor végre sikerült elkapni valakinek a tekintetét, akkor az asztalnál viszont udvariasan és normálisan viselkedtek a pincérek.
A bankkártyás terminál nem működött, ezért készpénzzel lehetett fizetni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:
Fényképek (24)
Esco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Étlap/itallapEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - BelsőEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Étel/italEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - BelsőEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Étlap/itallapEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Étlap/itallapEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Külső képEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Külső képEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Külső képEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Étlap/itallapEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Étel/italEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Étel/italEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - BelsőEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - BelsőEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - EgyébEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Külső képEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Étlap/itallapEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Külső képEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Külső képEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Étlap/itallapEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Külső képEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - BelsőEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - BelsőEsco Bar & Cafe - Bálna Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Sándor Hotel Pécs - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2024.12.23-ig
Sándor Hotel Pécs
34.900 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Napfény Zalakaros - Senior ajánlat 60 év felettieknek
Senior ajánlat 60 év felettieknek
2024.06.21-ig
Hotel Napfény Zalakaros
67.894 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval