Megörültem, hogy nyitva találtam a Fábri Kávézót, ahol többször is elmentem már, de akkor mindig zárt ajtó fogadott. A terasz asztalait már elfoglalták a korábban érkező emberek, s a beltérben is elég nagy tumultus alakult ki. De mint kiderült, a többség nem rendelésre vagy fogyasztásra várt, hanem a mellékhelyiségre. A hívószavak pozitívak: specialty kávé, friss bagelek, reggeli, elviteles kávé. Igaz, mindez kizárólag angol nyelven, magyarul nem. A kávézó a félszuterénben van, pár lépcsővel az utcaszint alatt. A pultban néhány mirelitből olvasztott süteményt láttam, svéd mandulatorta (1190 Ft), Toblerone torta (1090 Ft), ezek nem hoztak lázba, ahogy a felszeletelt bolti baklava sem, csokis, illetve mézes-diós 990 Ft/szelet. Az eszpresszó 850 Ft, a cappuccino 1190 Ft-ba került. A fél literes Coca Cola majdnem 1000 Ft-ot kóstált, betétdíjjal együtt 940 Ft, amely szervizdíjat nem tartalmazott. Igaz, nem is volt szerviz, mert a pultnál fizettem, a kólát pedig én vettem ki a hűtőből. A jó minőségű, újhullámos kávéfőzés záloga a La Marzocco kávégép. Az viszont nem derült ki, hogy milyen brand a kávéjuk. 3,5 pont, melyet ezúttal felfelé kerekítettem.