Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Guroljon a falafel!

Falafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út BudapestFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest a térképen

Átlagos 2019. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. április 10.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Humusz- és falafel tálakra specializálódott etetőcske az Arany János utcai metrómegálló és a Toldi Mozi közelében. Egy korábban más profilban utazó (sült kolbászos) egység helyét vették át a közelmúltban. A közel-keleti konyhán belül ők a zsidó vonalat is képviselik, bár bevallom, az ételek elkészítése, fűszerezése tekintetében nem tudtam megállapítani, hogy ez miben más, mint az eléggé hasonló(nak tűnő) arab konyha.
Összesen 4 asztaluk van, ebből 2 db bárasztal. Rendelés felvétele és fizetés a pultnál történik, a tálakat frissen állítják össze a nyilván már előkészített alapanyagokból, a falafel golyókat és a krumplit frissen sütik. Ennek néhány percnyi elkészülési idejével szükséges kalkulálni, ha valakinek sietős, jó tudni, hogy nem azonnal fogja megkapni az ételt.
A legegyszerűbb tál 1190 Ft-ba kerül, de ha szeretnénk, hogy mégis legyen is rajta valami (gomba, saláta, csirke- vagy marhahús), akkor kb. 2000 Ft-ig is felmegy az ára. Egy adag nagy krumpli majdnem 1000 Ft-ért eléggé túlzásnak tűnik. Az étlapon szerepelnek még tapasok, saláták is, valamint mindössze 2 féle desszert: baklava és malabi (rózsavizes puding).
Én egy középkategóriás falafel, tahini és humusz kombinációt választottam (1490 Ft), ebben 10 db falafel golyó volt, valamint 2 db pita. Ezzel bőségesen jól laktam, de őszintén szólva eléggé fullasztó, tömény és száraz volt ez így. Nagyon hiányzott mellé valami saláta vagy zöldség.
Egy fős személyzet készít mindent, de úgy tűnik, elegendő is, nincs nagy vendégforgalom, sok az üresjárat, persze ez előre nem mindig kiszámítható.
Összességében nem rossz a hely, de igazából semmi extra, és szerintem némiképpen túlárazott.
A hely tisztának, rendezettnek tűnik elsőre szemrevételezve, de az asztal és az étlap ragacsos volt.
Csak egy kézmosó van, mellékhelyiség, WC nincs.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (12)
Falafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - Külső képFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - Külső képFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - BelsőFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - Étel/italFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - BelsőFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - Étel/italFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - Étlap/itallapFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - BelsőFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - Étlap/itallapFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - Étlap/itallapFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - Étlap/itallapFalafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út Budapest - Étlap/itallap

Falafel Bar - Bajcsy-Zsilinszky út további értékelései

2019.02.13egyedül
Most nyitott, ha jól tudom, egy-két hete. Van egy korábbi üzletük már a városban, ide még nem szoktak a vendégek. Én is úgy kerültem ide, hogy a szomszédban tele volt a Viet Cuisine mobilozó unatkozókkal meg koszos edényekkel, így nem tudtam ott leülni. Átjöttem hát ide, a lány az utcáról bejött...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Belenus Zalakaros - Belenusi pihenés félpanzióval
Belenusi pihenés félpanzióval
2025.03.02-ig
Hotel Belenus Zalakaros
87.300 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval