Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Édes meglepetések

Faller Cukrászda BudapestFaller Cukrászda Budapest a térképen

Kiváló 2023. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. december 26.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ez a kis cukrászda egy igazi meglepetés volt számomra. Életemben nem hallottam még róluk, teljesen véletlenül vetődtem ide a XVI. kerületbe a google térkép útmutatása alapján, ráadásul zuhogó esőben. Egy kis téren található az egyszerű küllemű fehér pavilon, mögötte van pár parkolóhely, de persze tele volt, így a közeli iskola parkolójában álltam meg, hétvégén nyilván nem vették zokon. Belépve nagyon meglepődtem a gazdag kínálaton, amely véleményem szerint minden generáció mindenfajta ízlését kielégíti. A gyerekek számára a marcipánfigurákon túl mutatós Cake Pop és téli fagyi, ami nagyon profin néz ki, ne a bolti 200 Ft-os olcsó ostyás zacskós valamire gondoljatok (ld. fotók). Glutén-, laktózmentes és szénhidrát csökkentett sütiket is tartanak.
A népszerű fősodratú sütemények és torták mellett Ország-tortákat is találni, pl. az Őrség zöld aranya (1000 Ft), ami szerintem a legnagyobb karriert és sikert befutott Ország-torta lett. Vannak házias jellegű piték, meggyes-mákos, illetve barackos-mandulás. A macaronok darabja 350 Ft, nem nagyok. Sós aprósütemények közül több fajta, a pogácsák mellett sajtos roló. S mindezeken túl még újhullámos sütemények is felbukkantak, ez utóbbiak közül választottam egy francia stílusú mono cake-et, a sós karamellás bombát (900 Ft). A csodás megjelenésű sütemény ízre is teljesítette a várakozásaimat, igazán finom és karakteres volt, nagyon karamellás, ugyanakkor könnyed, jó állagú, friss.
A cappuccino érdekessége az volt, hogy a kávé mellé egy kis tölcsérben érkezett a tejszínhab. Ez a cukrászda saját ötlete, amely már a védjegyükké vált. Persze kell hozzá egy speciális kis tartó, hogy a tölcsér ne boruljon el. Pohár szóda is járt a kávé mellé, külön kérés nélkül. A kávé egyébiránt nem volt átütő. A kiszolgálás is nagyon kedves, szívélyes volt, egy középkorú és egy fiatal hölgy, talán anya és lánya (?).
Ez egyértelműen egy 5 pontos élmény volt számomra.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (15)
Faller Cukrászda Budapest - BelsőFaller Cukrászda Budapest - MosdóFaller Cukrászda Budapest - Külső képFaller Cukrászda Budapest - Étel/italFaller Cukrászda Budapest - Étel/italFaller Cukrászda Budapest - Étel/italFaller Cukrászda Budapest - Étel/italFaller Cukrászda Budapest - BelsőFaller Cukrászda Budapest - Étel/italFaller Cukrászda Budapest - Étel/italFaller Cukrászda Budapest - BelsőFaller Cukrászda Budapest - Étel/italFaller Cukrászda Budapest - Étel/italFaller Cukrászda Budapest - Étel/italFaller Cukrászda Budapest - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Hotel Visegrád - Tavaszi kedvezményes ajánlat
Tavaszi kedvezményes ajánlat
2024.06.15-ig
Hotel Visegrád
96.048 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás
Fergeteges csobbanás
2025.04.13-ig
Hotel Forrás Szeged
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval