Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hús. Vér. Kolbász.

Faszaládé BudapestFaszaládé Budapest a térképen

Kiváló 2015. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. július 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Még csak néhány hónapja, márciusban nyitottak meg, de már meg sem tudnám mondani, hány helyen hallottam róluk. Szóval a PR-juk elég sikeresnek tűnik. Hétköznap ebédidőben az étkezde előtti kiülős helyek már mind foglaltak, bent viszont csak 2 éppen rendelő vásárló van. Kint tűz a nap, bent pedig hűvös van (működik a légkondi), s bár ezerrel sütik a fiúk a kolbászokat, mégsincs tömény zsírszag. Szóval benn maradok.
A bejárattal szemben egy hatalmas felirat orientálja a látogatót: HÚS rózsaszínben, a nyers hús színében. A sütőnél 2 fiatalember szorgoskodik. Az étlap nincs túlbonyolítva, egyetlen lapon szellősen elfér. A berendezés is minimál, bárszékek és pult a 2 oldalsó falon.
A citromdisznó és a véres hurka között vacillálok, végül tanácsadás kérés után ez utóbbi mellett döntök. Almafröccsel. Kapok egy sorszámot, leülök, s pár percet kell várni, amíg elkészül, hiszen itt frissen készül minden a rendelés felvételét követően.
A hurkának nem hurka alakja van, hanem egy kis tégla, megszórva fenyőmaggal és almakompót szeletekkel díszítve, 3 szelet házikenyérrel. Fenséges ízélmény, a disznóvágások hangulatát idézi vissza gyermekkoromból nagyapámék borsodi kis falujából.
Árban ezres környékén a legolcsóbb fogások, ez is, 990 Ft, de 1 darabbal (10-12 dkg) nemigen lehet jóllakni.
Összességében nagyon szuper, eredeti, hangulatos, pedig egészen egyszerű minden. A fiúk pedig igazán kedvesek, öröm volt betérni minden szempontból. Sok sikert kívánok a helynek!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (9)
Faszaládé Budapest - BelsőFaszaládé Budapest - BelsőFaszaládé Budapest - BelsőFaszaládé Budapest - BelsőFaszaládé Budapest - Étlap/itallapFaszaládé Budapest - Étel/italFaszaládé Budapest - Étel/italFaszaládé Budapest - EgyébFaszaládé Budapest - Külső kép

Faszaládé további értékelései

2015.04.17családjával
Kiváló
A Faszaládé kolbásztémára épül, minőségi kolbászokat készítenek s azokat faszénparázson sütik meg. Az étlap rövid, áttekinthető, van ötféle kolbász, továbbá véres és két kombinált menü. Mi csípősnek mondott sertéskolbászt kértünk valamint vérest almával és fenyőmaggal. A kolbász (790) debreceni...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laterum Pécs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.07-ig
Hotel Laterum Pécs
35.100 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
88.339 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval