Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Dubló vagyok, a kék leguán

Feral Cafe BudapestFeral Cafe Budapest a térképen

2019. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. március 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Feral Cafe egy afféle állatos kávézó az Oktogon közelében, amelyekből van már 1-2 a városban. Egy terrarisztika megszállott srác gondolt egyet, a lakása helyett inkább itt tartja kis kedvenceit, és közben így lehetőséget ad másoknak is arra, hogy megismerjék ezeket a hol érdekes, hol különleges, hol kedves, de így vagy úgy szerethető lényeket. Az első legnagyobb terembe lépcsőn lehet leérkezni az utcaszintről, nem akadálymentesített. Itt 2 nagy rácsos ketrecben 3 pár egzotikus mókus szaladgál (Prevost és burmai mókusok). Jó tágas helye van minden állatnak, a 2-2 mókusnak akkora a tere, mint amilyenben az állatkertben kismajmok szoktak elhelyezésre kerülni.
A bárpult előtti terráriumban egy pár tigrispiton él, ők éppen egy közös csigaformába tekeredve pihengettek. Egy másik terráriumban szakállas agáma pár sziesztázott.
A Feral előtt itt egy zenés bár működött, ennek egykori színpadi dobogóján kaptak helyet a kisrágcsálók: egy pár csincsilla, Lecsó, a patkány, tengerimalacok és egy angóranyuszi.
A hátsó átjárónál további törpenyuszi csapat él, a kisteremben gabonasiklók, a Dubló névre keresztelt különleges kék leguán, aki a Feral "címerállata", ő látható a bejárat előtti hatalmas képen, madárpók, szövőpók, sőt új-kaledóniai vitorláspók is van. Számomra a legizgalmasabb talán Gizmó, a repülőkutya volt (kb. egy nagy denevérnek néz ki).
A mókusokat kézből meg lehetett etetni apró finomságokkal: almaszirommal, áfonyával, mogyoróval. A tulajdonos fiatalember körbevezetett az egész helyen, sok érdekes történetet mesélt az állatokról. Ezek az állatok már mind fogságban, tenyészetben születtek, több mentett állatka is akad köztük. Gyerekcsoportoknak szerveznek bemutatókat, szerintem jó kis program lehet nekik.
Az állatokat kiveszik, lehet simogatni, közelről nézegetni, megérinteni őket.

A kávézóban az állatokon kívül persze az alapfunkcióhoz igazodva lehet enni-inni is. Többféle óriáspalacsintát készítenek (1000-1300 Ft), forró csoki 10 féle ízben (1100-1600 Ft). 3 féle Feral burger 1390-1690 Ft-ért, fekete zsemlében, sima szendvicsek 990 Ft-ért.
A kávét a Miscela d'Oro messinai olasz pörkölőből rendelik. 100% prémium Arabica kávé édes aromával. Egy eszpresszó 600 Ft, a cappuccino 750 Ft. A kávé mellé kis linzerkeksz, valamint barna és fehér cukor járt.

Kommersznek mondható sörkínálat (Dreher, HB), viszont van Floris meggyes sör is (790-1090 Ft). Prémium minőségű teák: kínai Yin Zhen, francia gyümölcstea, vörös Rooibos tea virágszirmokkal, Bali zöld tea (790 Ft).
Az árakból látszik, hogy a koncepció szerint az étel-italárak magasabbak az átlagosnál, viszont nincs kötelező fogyasztás, belépő, percdíj, mint a többi hasonló állatos helynél.

Ami még pozitívum, nincs állatszag. Szóval nem olyan egyáltalán, mint amikor az ember az állatkertben bemegy a hüllőházba.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (22)
Feral Cafe Budapest - Külső képFeral Cafe Budapest - Étlap/itallapFeral Cafe Budapest - Étlap/itallapFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - Étel/italFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - BelsőFeral Cafe Budapest - Belső

Feral Cafe további értékelései

2019.06.05a párjával
Szörnyű
Az akció szlogenje: „Állati jó kaják kisállatok között”. Tartalma 1 db Feral burger (szezámmaggal szórt, fekete buciban marhahús pogácsa, saláta, paradicsom, sajt, bacon) és egy adag friss kevert saláta. Ráadásként gyönyörködés az állatokban. Ez utóbbival nem is volt baj. Az állatok...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laroba Alsóörs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.03.03-ig
Hotel Laroba Alsóörs
44.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.23-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
53.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval