Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Begördült a fiáker

Fiaker Budapest BudapestFiaker Budapest Budapest a térképen

2019. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. november 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Madách téren az idei évben megnyitott új gasztro-bisztró és borbár elég jó marketinggel nyitott, az étlapjuk és a külső megjelenés is megnyerő volt számomra, fel is tettem a meglátogatandó éttermek listájára, de az étlap árak engem egy kissé elriasztottak. Kb. 3 héttel ezelőtt azonban a Fiaker is bevezette az ebédmenüt, így hétköznap 12-15 óra között egy elfogadható árú, egyúttal korrekt ár-érték arányt adó 2 fogásos menüt kínálnak 1990 Ft-ért, amely már tartalmazza a szervizdíjat. A főételt 2 változatban készítik, hússal és vegetáriánus verzióban is. A 2 fogás a séf elképzelései alapján lehet leves+főétel, előétel+főétel, de akár főétel+desszert is. A heti étlapjuk elérhető hétfőtől a honlapjukon, de a bejárat előtti táblán is olvasható, én is innen szemezgettem, és ez alapján a környékhez frappánsan illeszkedő zsidó konyhás napot választottam. A főétel ennek megfelelően sólet libamell sonkával vagy lágy tojással, míg a desszert vegán flódni volt.
A beltér elegáns, de mégsem feszengős, igényes és kifinomult a bútor és a dekoráció választás, szépek a tányérok és a tálalás. Az egyik falat padlótól plafonig borospalackok foglalják el, lenyűgöző a kínálat.
Nem igazán tűnik még bejáratottnak a hely, rajtam kívül csak egy vendég volt, ő szintén a menüt választotta.
Az étel elég gyorsan érkezett, közepes adag, tradicionális módon, gerslivel készítve. A babokat egy fokkal tovább érdemes lett volna véleményem szerint főzni, és összességében túl sós volt az étel. A libamell sonka vékony, de hosszú szeleteit nehéz volt felvágni kisebb darabokra. Kenyér nem járt mellé, pedig szerintem nagyon kellett hozzá, kérésre kenyér helyett egy perecet kaptam, amely szintén sós volt (+390 Ft-ért !!)
A desszert érdekes, különleges "újragondolás", de a flódni összetevői markánsan felismerhetőek voltak. Vastag, tömény rétegeket alkotott a mák és a dió is, a süti tetején finom meggyíz.
Összességében jó élmény, kellemes benyomás, de nem kiemelkedő.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (25)
Fiaker Budapest Budapest - Étlap/itallapFiaker Budapest Budapest - Étel/italFiaker Budapest Budapest - MosdóFiaker Budapest Budapest - MosdóFiaker Budapest Budapest - BelsőFiaker Budapest Budapest - Külső képFiaker Budapest Budapest - Külső képFiaker Budapest Budapest - BelsőFiaker Budapest Budapest - BelsőFiaker Budapest Budapest - BelsőFiaker Budapest Budapest - BelsőFiaker Budapest Budapest - Étel/italFiaker Budapest Budapest - Étel/italFiaker Budapest Budapest - Étel/italFiaker Budapest Budapest - Étel/italFiaker Budapest Budapest - Külső képFiaker Budapest Budapest - Külső képFiaker Budapest Budapest - Külső képFiaker Budapest Budapest - Étlap/itallapFiaker Budapest Budapest - Étlap/itallapFiaker Budapest Budapest - Külső képFiaker Budapest Budapest - Étlap/itallapFiaker Budapest Budapest - Étlap/itallapFiaker Budapest Budapest - Külső képFiaker Budapest Budapest - Külső kép

Fiaker Budapest további értékelései

2019.12.20barátokkal
Kiváló
A Fiáker megnyitása óta a célpontlistámon van, nagyon tetszett a koncepciója: az Osztrák Magyar Monarchia borai egy helyen. Őszintén szólva azt hittem, hogy lesz vagy 100 boruk nyitva, országonként legalább 20. De nem. Tokajból például egyféle komoly Furmintjuk van, tény, hogy az nagyon jó, és...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Kedvezményes tavaszi pihenés
Kedvezményes tavaszi pihenés
2024.06.20-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
85.680 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Írottkő K?szeg - Senior pihenés az Alpok lábánál
Senior pihenés az Alpok lábánál
2024.12.24-ig
Hotel Írottkő K?szeg
69.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval