2025. októberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2025. október 30.Ajánlom a helyet másoknak is!
Fiatalos, indusztriális stílusú bisztró és kávézó Ferencvárosban a Malomudvarban, amely a Soroksári út mellett található alapvetően ipari környezetben, raktárépületek között, de ez a környék is egy ideje átalakulóban-megújulóban van. A névválasztás nem véletlen, a grafika is szinte azonos, ugyanis ugyanahhoz a tulajdonosi körhöz tartoznak, mint a közelmúltban komoly gasztronómiai elismerést kiérdemelt "nagy" Fiktív, az étterem a Krúdy-negyedben, akik Gault&Millau-tól idén 3 sapkát kaptak. A tulajdonos EFOTT Kultúr Pub Kft. egyébiránt az évek óta népszerű nyári fesztivál szervezéséről lehet közismert, elsősorban a fesztiváljáró fiatalok körében.
A szolidnak mondható kínálatban kávé, tea, üdítő italok, péksütemény, sokféle szendvics (2190/2290 Ft), macaron, valamint napi leves (1690 Ft) szerepel. A reggeli étlapon zabkása, tojásételek, saláta szerepel, valamint a fiktív aperitivo nevű sonka- és sajttál (3990 Ft). Az ebédmenü 2990 Ft-ért nagy adag napi levest és szabadon választható szendvicset tartalmaz, ezt 11.30-14.00 óra között lehet kérni. Ottjártamkor fokhagymakrémleves volt olvadt sajttal, sajt roppanccsal és kovászolt kenyérrel, ami szerintem nagyon finom volt. A szendvicsek közül zöld pestos, érlelt sonkás, csemege uborkás ciabattát választottam. Ez annyira nem volt átütő, talán grillezve jobb lett volna az összhatás.
Többféle alkoholos ital szerepel az itallapon, a sörök terén Pilsner Urquell és Peroni (990 Ft), a nagytétényi Várszegi Pincészet (890 Ft/dl), illetve a Rubin Borászat borai, Törley pezsgő, pár ismertebb rövidital, pl. Árpád pálinkák - birs, gyömbér, dupla ágyas cigánymeggy. Egyébként évekkel ezelőtt jártam már ezen a helyen, de akkor még nem Fiktív volt, és amolyan munkahelyi kávézó fílingje volt.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()