Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mentesen, de mitől mentesen?

FitCandy - Viza utca BudapestFitCandy - Viza utca Budapest a térképen

Átlagos 2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. július 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kissé eldugott cukrászda és cukrászműhely a 13. kerület lakótelepi részén, a házak közötti kis sétányon. Korábban is működött itt egy cukrászda, évekkel ezelőtt megfordultam már itt, de a nevét nem tudom felidézni.
A névben a "fit" arra utal, hogy mindenféle mentes és egészséges(nek mondott) desszertet készítenek. Tortarendelésre is dolgoznak. Egy fiatal cukrászlány a tulajdonos, ő készíti a finomságokat.
Tetszett, hogy nem ugyanazokat a süteményeket láttam, vagy nemcsak azokat, amelyek a többi cukrászdában is szembe köszönnek. Példaképpen: vegán körtés pite, mangós-kókuszos sajttorta, Nutellás sült sajttorta, vegán trüffel kocka. Minden szelet mellé pontosan le volt írva, hogy mit tartalmaz, mitől mentes, hány gramm van benne az adott összetevőkből. A diétázók és az ételallergiások számára ezek nagyon fontos információk. Az árak az átlagnál magasabbak: 790-850-960 Ft-os szeletárak jellemzőek, amit én mentesség ide vagy oda, de egy kissé drágának találtam. Ami egy kis bizonytalanságot okoz nálam, a tortaszeletek állaga és színe alapján nem voltam arról meggyőződve, hogy minden alapanyag természetes összetevőkből áll-e. Ehhez még hozzájárul az íz utáni tapasztalás, így nekem az volt a benyomásom, hogy mesterséges adalékot, aromát tartalmazhatnak ezek a sütemények. Máshogy fogalmazva volt némi műíz érzetem.
Ami még érdekes, a reklámtábla szerint proteines és kollagénes desszerteket is készítenek itt.
Választásom a citrom tart-ra esett, kerek francia tortácska linzer alappal, itt tej-, cukor- és laktózmentesen készült (790 Ft). A citromíz egyáltalán nem volt átütő, nem karakteres. Annak ellenére, hogy cukormentes, nekem túl édes volt az ízhatás. A tészta állaga megfelelő, de kissé szárazkás. A krém nem járta át egyáltalán a tésztát.
A berendezés kellemes, vintage hangulatú, csajos, több kis asztalka, székes, színvilágban pink-fehér-némi feketével. Az asztalokon színes vázában (mű)virág, illetve újságcikk a helyről, illetve a tulajdonosról. Ez is reklám!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (7)
FitCandy - Viza utca Budapest - Külső képFitCandy - Viza utca Budapest - Étel/italFitCandy - Viza utca Budapest - Étel/italFitCandy - Viza utca Budapest - BelsőFitCandy - Viza utca Budapest - Étel/italFitCandy - Viza utca Budapest - Étel/italFitCandy - Viza utca Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Alfa Hotel Miskolctapolca - Nyári vakáció
Nyári vakáció
06.28-08.31.
Alfa Hotel Miskolctapolca
89.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
112.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Patak Park Hotel Visegrád - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.02.01-ig
Patak Park Hotel Visegrád
33.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval