2025. júliusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2025. október 5.Ajánlom a helyet másoknak is!
Magyarország egyik legkiemelkedőbb tea szaküzlete és teázója. Helyileg a Margit híd budai hídfő közelében, a Frankel Leó utcai szuterénben találjuk őket. A pár lépcsőfokon leereszkedve (nem akadálymentesített!) egy különleges, egzotikus mesevilágba érkezünk. Mintha egy szempillantás alatt több ezer km-t repültünk volna keletre. A tulajdonosok elmesélték, hogy a kis piacokon megbúvó kínai teaüzletek ihlették őket, törekedtek hasonló berendezés és hangulat megteremtésére. Szerintem ez elég jól sikerült nekik! Bátran lehet kérdezni, tanácsot kérni, kóstolni, szaglászni.
A munkahelyemen van egy tea-guru kollégánk, aki teaklubot szervezett az érdeklődők számára, s ehhez a tea alapanyagokat sok esetben a Flying Bird Teaház szolgáltatta. A kínai teák között a legkiválóbb minőségű Puer teák is megtalálhatóak, de a japán Senchát és Matchát is megkóstoltuk már. Ha színek szerint nézzük, ittunk innen fehér, fekete, vörös, fehér, sárga és zöld teát is, itt bármelyikből találhatunk több félét, a legmagasabb minőségi kategóriában is. Nekem leginkább az illatos, mézes, gyümölcsös típusok tetszenek legjobban, egyik kedvencem a jázmin.
A szálas teákat általában 50 grammos kiszerelésben árusítják, ez árban kb. 4000 Ft-tól kezdődik felfelé, de elmehet akár 9-10000 Ft-ig is. A teák mellett különleges tradicionális teáscsészéket, kancsókat is lehet kapni náluk. Érdemes ide bejönni nézelődni, inspirálódni is. Szoktak szervezni tea szeánszokat, bemutatókat.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()