Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ragu, brassói, aranygaluska

Földes Józsi Bisztrója - Bazilika BudapestFöldes Józsi Bisztrója - Bazilika Budapest a térképen

2019. májusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2019. május 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Földes Józsi első vendéglője a Margit híd budai hídfőnél évekkel ezelőtt nagyon is rendben volt. Ők költöztek át a Kolosy térre, ahol viszont elég komoly probléma akadt az étellel. Ezek után igen kíváncsi voltam, hogyan fognak szerepelni a Sas utcai szintén új nyitású bisztróban.
A klasszicista palota épületében korábban is működött egy jóféle kifőzde, jártunk ide ebédelni a kollégákkal, ráadásul a környéken az egyik legkedvezőbb áron volt, a Bazilika csupán pár méter innen, de sajnos már jó ideje bezártak.
A több szintes körfolyosós épület érdekességét az adja, hogy a belső udvart üveggel fedték le, és itt alakították ki az étkezdét, míg a felsőbb szinteken irodák működnek, teljesen függetlenül.
Egyszerű, de frappáns, önkiszolgáló rendszerben működnek. Ebédidőben 12-14 óra között 3 leves és 3 főétel közül lehet választani, a 2 fogás 1590 Ft. A Földes Józsi-féle magyaros konyhával találkozhatunk itt is, az ételek nincsenek továbbgondolva, amit az étlap alapján elképzelsz, azt fogod kapni. A levesek és a főételek külön is kérhetőek (360, illetve 1190-1590 Ft-ért). 3/4 1-kor az egyik leves már elfogyott, és a főételek közül csak a spenót volt fasírttal, amit nem szeretek, a másik két főételre várakozni kellett, de nem túl hosszasan. Napi desszert 360 Ft-ért kapható. Ezek mellett a la carte még volt vagy 4-5 további főétel, valamint sütik, tortaszeletek, savanyúságok.
A leves kifejezetten kis adag, még a csésze is alig 2/3-ig volt. Ráadásul mint kiderült, ez már igencsak a leves alja volt, sertésragu leves helyett leginkább sárgarépa kockákkal volt tele, de azzal jócskán. Egyébként nem lett volna rossz ízre.
A főételek közül a brassói aprópecsenyét kértem, mire elintéztem a pénztárnál a fizetést és megettem a levest, el is készült. Az én ízlésem szerint eléggé zsírosan főznek, a fűszerezés viszont karakteres, de nem csípős. Az adag megfelelő, nem kevés.
Elvitelre kértem egy aranygaluskát is vaníliaöntettel, ami meglehetősen kis adagnak bizonyult, ugyanakkor finom, a tészta könnyű, sok dióval.
Az elviteles dobozért 90 Ft-ot számítanak fel. Bankkártyával lehet fizetni.
Az asztalokon ki van rakva a pohár, de víz kancsóban nincs, pedig igazán lehetne szerintem.
A beltér az üvegtetőnek köszönhetően világos, napfényes, tágas, igazán kellemes, kulturált.
Összességében nem egy rossz hely, volt több hiba, hiányosság is, de ezeken könnyen lehetne javítani, fejlődni.
Ár-érték arányban korrekt hely. Szintén előny, hogy nem kell az ételre várni - jó esetben -, munkaközi ebédszünetben itt gyorsan lehet enni.
Reggelit is kínálnak, tojásételeket leginkább, valamint szendvicseket, péksütit, hozzá kávét, teát.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (3)
Földes Józsi Bisztrója - Bazilika Budapest - Külső képFöldes Józsi Bisztrója - Bazilika Budapest - Külső képFöldes Józsi Bisztrója - Bazilika Budapest - Étlap/itallap

Földes Józsi Bisztrója - Bazilika további értékelései

2020.06.25kollégákkal
A napokban fedeztem fel ezt az önkiszolgáló éttermet a Bazilika tövénél, egyik kollégám hívta fel rá a figyelmemet. Egy belvárosi bérház udvarán található, az udvar teteje be lett üvegezve. A falakat a névadó alapító fotói díszítik, meglehetősen hangulatos a megjelenése. A választék, a napi menü...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
81.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Pihentető Vital wellness napok
Pihentető Vital wellness napok
2024.09.01-ig
Hotel Vital Zalakaros
169.000 Ft / 2 fő / 5 éj-től félpanzióval