Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szegény Földes Józsi forog a sírjában

Földes Józsi Vendéglője BudapestFöldes Józsi Vendéglője Budapest a térképen

Szörnyű 2018. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2018. május 9.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Nem értem mi történt.
A mai napon sokkolt minket a vendéglő személyzetének viselkedése.
Nem mondom, hogy minden héten ott vagyunk, de visszajárunk és eddig semmi kivetnivalónk nem volt. Befizettünk tematikus estékre is és kiválóan éreztük magunkat. Jókat ettünk, nem keveset fizettünk.
Ma "csak" ebédelni szerettünk volna. Beléptünk a kapun és mivel gyönyörű napsütéses idő volt, a terasz felé vettük az irányt. Alig volt vendég. Előttünk egy motoros srác beszélt a pincérrel, ő is kint szeretett volna leülni. Eleinte nem nagyon figyeltük, később tűnt csak fel, nem nagyon kultiválták, hogy egyedül a teraszon üljön. 4-6 személyes asztalok voltak kint, a jobb sarokban egy kettes. A pincér közölte vele, hogy a négyeshez úgy ülhet le, hogy mellé fognak ültetni idegeneket. Erre -logikusan- megkérdezte, hogy a ketteshez leülhet-e egyedül. Mire a háta mögött álló rövid hajú pincérnő úgy, hogy a vendég nem látta, gúnyos mosollyal: oda neeeeeeeem......
Egyik asztalon sem volt foglalt tábla!
Végül egy négyeshez ült. Ekkor következtünk mi.
Az ebédelni szeretnénk mondatom után a "teraszon?", volt a pincér kérdése. Mi a franc van itt? -gondoltam- valami tiltott zónába cseppentünk? Autóbusznyi turistát várnak? Vagy öt lépéssel többet kell megtenniük a terasz felé a fájós csülkeikkel?
Majd nekünk is elmesélte, úgy tudunk leülni ha egy négyes, vagy hatos asztalhoz ülünk és mások is leülnek mellénk. A kettest fel sem ajánlotta. Gondolom az valami VIP, valódi mamutfenyőből faragott faasztal ritkaság lehetett, holttengeri sóval és indiai gyerekek által kézzel hímzett szalvétával. Mást nem tudok elképzelni.
Tehát vagy ez a megoldás, vagy bent egy kis asztal -mondta-. Elindultunk befelé, de ahogy a páromra néztem tudtam, itt ma nem fogunk ebédelni. Ő közben megkérdezte a pincértől: miért nem csinálnak kisebb asztalokat? Beléptünk, a minket kísérő pincér rámutatott egy két személyes asztalra "ide lehet ülni jó?" Majd kifordult.
Azt nem vette észre, hogy a háta mögött mi is kifelé indultunk, mert ilyen pocsék hangulatban nem óhajtottunk maradni. Ekkor odafordult a másik "kedves" pincérhez és ismételve a kérdésünket gúnyosan odavetette: "hallod? miért nem csinálsz kisebb asztalokat?"
Hangosan elköszöntünk. Az egyik pincérlány a viszláááááááááát formulát választotta, a többiek csak simán, vagy nem, de már nem érdekelt.

Nem voltunk udvariatlanok. Nem ugráltattunk senkit. Nem kértünk lehetetlent. Ketten szerettünk volna ebédelni, egy ÜRES! vendéglőben.
Ilyen pofátlan, udvariatlan, gúnyos társasággal még nem találkoztunk. Az döbbentett meg igazán, hogy olyan pincérnő is bunkó volt, aki azelőtt többször kiszolgált minket.
Csak a borravaló a lényeg? Egyébként köpünk a vendégre?
Nem értem, hogy engedhették ezt meg maguknak? Nem volt jellemző erre a helyre. Vagy csak nem tudtuk? Eddig is összebeszéltek a hátunk mögött? Vigyorogtak? Gúnyos megjegyzéseket tettek csak nem vettük észre? Ennyire megy a szekér?
Azt hiszem ezt a kérdést nem fogjuk boncolgatni. Van még Budapesten sok jó étterem, ahol a vendég kényelme és kívánsága a fontos.
Sajnálom. Szegény Földes Józsi.... forog a sírjában.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiszolgálás:Szörnyű

Földes Józsi Vendéglője további értékelései

2019.05.31gyerekekkel
Születésnapi meghívásra mentünk az óbudai vendéglőbe. Nekünk sem a pincérekkel, sem az ételekkel nem volt rossz tapasztalatunk, a kiszolgálás udvarias és gyors volt, és az ételek is jók. A raguleves és a maceszgombócleves kifejezetten finom volt, a pacal nem az a kirobbanóan finom, de...
2019.02.12egyedül
Szörnyű
A régi helyre, a Margit híd budai hídfő közelében véletlenül vetődtem és összességében tetszett, az ár-érték arány nagyon jó volt, így kíváncsi voltam az új helyszínükre is a Kolosy tér közelében, ahová 2018-ban költöztek át. Az épület egy kívülről nagyon szépen felújított tradicionális ház, a...
2018.11.15családjával
Születésnapomat ünnepeltük szűk családi körben Földes Józsi éttermében. Szívélyesen fogadtak minket, a felszolgáló végig türelmes és készséges volt. Ketten közülünk Földes bordát (fokhagymás-paradicsomos vajjal locsolva) ettek - nem győzték dicsérni. Finom ételeket ettünk, nagyon jó hangulatban...
Népszerű szállások a környéken
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Két Korona Hotel Balatonszárszó - Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
05.17-20.
Két Korona Hotel Balatonszárszó
129.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
80.850 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással