2022. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. február 20.Ajánlom a helyet másoknak is!
Sok jó pizzéria található Budapesten, ez talán köszönhető a nálunk tartósan élő, dolgozó, illetve a turistaként erre járó olaszoknak, no meg annak is, hogy a magyarok nagy része igencsak kedveli az olasz konyhát, és ezen belül egy igazi pizza-imádó nemzet lettünk. A Forni di Napoli, azaz a Nápolyi Kemencék névre hallgató pizzéria a Nyugati és a Jászai Mari tér között kb. félúton, a Vígszínházzal szemben található, pár hónapja nyitottak meg.
Nem titok, elég egyértelmű, hogy nápolyi pizzákat sütnek. Vékony tésztás kerek pizzák, elég sokféle feltéttel.
A választás mindig sokesélyes, ezúttal bevállalós voltam Maradona pizzájával, de végül nem csalódtam. Friss ricotta, mozzarella, főtt sonka, pancetta, friss rukkola, szarvasgomba, olívaolaj és narancslekvár. Hogy ilyet a megboldogult Maradona evett-e valaha is, nem tudom, és nem is találkoztam még más pizzériában ezzel a kombinációval, minden esetre nekem ez bejött, tetszett. (2690 Ft).
A hely egyébként népszerű, szinte teltház volt, hétköznap ebédidőben, pedig nincs ebédmenü és egyéb különleges akciókat sem láttam. Pizzán kívül még 3-4 előételt és desszertet kínálnak (panna cotta, tiramisu, cannolli 1290 Ft).
Tiszta, színvonalas, de mégis laza, fiatalos a hely. A személyzet figyelmes, udvarias, segítőkész. A konyha gyors. Egy dobozos Cola (0,33 l) 490 Ft-ba került.
Nincs kötelező szervízdíj.
Összességében tetszetős pizzéria, jó szívvel ajánlom.
Ételek / Italok:
Fényképek (31)
Még több kép (21 db)
Forni di Napoli további értékelései
2025.05.09a párjával

Tisztelt Forni di Napoli Csapata, Vendéglátósként mindig kritikus szemmel érkezem egy új helyre, de Önök minden elvárásomat felülmúlták! A Forni di Napoli valódi gyöngyszem a hazai gasztronómiában. A pizza tésztája tökéletesen könnyű, mégis ropogós, az alapanyagok minősége pedig magáért beszél...
2025.04.05barátokkal

Biztos nagyon jó pizzaszakács, DE! Megpróbáltam meglátogatni a mellékhelyiséget, de foglalt volt mindkét állomás, ezért inkább az ajtó előtt álltam, amíg vmelyik felszabadul. Megérkezett, telefonálva a világbajnok, besétált (mintha ott se lettem volna) elintézte bent a dolgát (időközben kijött...
2025.01.02családjával

Kicsit égett volt a pizza, eléggé huzatos helyen ültünk, a kiszolgálás elfogadható, gyors volt nem kellett sokat várni
Ensana Thermal Aqua Hévíz
140.238 Ft / 2 fő / 2 éjtől all inclusive ellátással