Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ha nincs benzinkút, legyen kávézó

Fresh Corner - Károly körút BudapestFresh Corner - Károly körút Budapest a térképen

2019. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. március 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy meglepő, formabontó ötlettel tört be a MOL-csoport a belvárosi vendéglátásba. A belvárosban benzinkutat nem tudtak odavarázsolni, de nyitottak a Károly körúton, a Madách térnél egy elég látványos kávézó-bisztrót. A Fresh Corner neve sokaknak ismerősen csenghet, akik a MOL benzinkutaknál szoktak tankolni, vagy útközben megállni egy kis frissítőre. A márkanév, a dizájn alapvetően hasonló, de itt a beltér kialakítására, csinosítására különösen nagy gondot fordítottak. A most divatos természetközeli miliőt próbálták meg kialakítani, zöld növényfallal, plafonról lecsüngő futónövényekkel, természetes fenyő bútorokkal.
Elég sok ülőhely van, sőt még egy kis kiülős terasz is, amit én annyiból nem díjazok, hogy ezzel elég jelentős részt lekanyarítottak az amúgy is zsúfolt járdából. A folyamatos jelentős átmenő forgalmat mutatja az is, hogy nem sikerült olyan külső fotót készíteni, amibe ne gyalogolt volna bele 1-2 ember is.
Kávéból 2 féle közül lehet választani: hagyományos és specialty, ez utóbbi 100 Ft-tal drágább. Rendelésfelvétel és fizetés a pultnál történik, majd az italokat önkiszolgáló rendszerben a vendégek viszik asztalukhoz, míg az ételeket felszolgálják. Alapvetően egyszerű, gyors kaják vannak. Egyrészt többféle villásreggeli a tojásételektől kezdve (legolcsóbb a 3 tojásos omlett bagettel, illetve croissant dzsemmel 699 Ft-ért) a trendi egg benedict-ig (2390 Ft). Többféle szendvics is akad, ezek a pultban elég jól mutattak, kb. 1000 Ft-tól kezdődnek az árak. Süteményekből is széles a kínálat, ezek egységára 850 Ft (nincs kiírva és az étlapon sem szerepelt), de hagyományos vonalúnak mondanám, nem kézműves sütikről van szó.
A kávé finom, karakteres. Víz nem járt mellé. Egy eszpresszó tejjel 399 Ft-ba került. A cappuccino 549 Ft. (kis méretű, olasz adagolás).
A kiszolgálás alapvetően udvarias, de személytelennek éreztem.
Tiszta, igényes, kulturált hely, kellemes a hangulata.
Bankkártyával is lehet fizetni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló

Fresh Corner - Károly körút további értékelései

2019.03.10kollégákkal
Ismerős volt a Fresh Corner név valahonnan, de csak fizetéskor derült ki a blokkról, hogy a bisztró a Mol tulajdona, és a benzinkutakon található hálózat része ez az egység is. Egy hétköznap reggel jártunk ott, amikor közepes volt a forgalom, az asztalok több mint felénél ültek, de még volt üres...
Népszerű szállások a környéken
Thermal Panzió Igal - Igali lazítás fürdőbelépővel
Igali lazítás fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Thermal Panzió Igal
224.910 Ft / 2 fő / 7 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - A Mátra felfedezése a legjobb áron
A Mátra felfedezése a legjobb áron
2026.04.12-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
105.426 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval