Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kettős mérce

Freshland - WestEnd City Center BudapestFreshland - WestEnd City Center Budapest a térképen

Gyenge 2019. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. április 13.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A Westend fast food soron a Bellozzo mellett a közelmúltban megnyitott salátabár. Vannak még egységeik a Freshland, Lurdy-ház, KÖKI bevásárlóközpontokban.
Hasonló koncepcióval futnak más láncok is a plázákban, viszont itt a Westendben még nem volt ilyesmi, jó kezdeményezésnek tartom.
A friss összetevők az üveg mögé a hűtött tartókba vannak bekészítve, a választott saláta-mixet nagy fémtálban keveri össze a "saláta-séf", majd az elkészült salit zöld-fehér papírdobozokba csomagolják, alakra éppen olyan, mint némelyik kínai gyorsétteremben, annyi eltéréssel, hogy ők a piros szín kedvelik leginkább a papírdobozon.
A pult feletti kiírásban, valamint a szórólapon is szerepelnek azok az előre kigondolt kreációk, amelyek közül választani lehet. A saláta alapon 5-6 féle zöldség, sajt, gomba, grill zöldség, esetleg kruton, bulgur, valamint csirke- vagy marhahús, illetve bacon. A húsmentesek olcsóbbak (1390 Ft), a csirkés 1590 Ft, míg a marhahúsos a legdrágább (1790 Ft), viszont ehhez most kapcsolódik áprilisban egy olyan akció, hogy jár mellé ajándékba egy limonádé. Ezeken túlmenően lehet egyedi saláta-variációkat is kérni. Egy adag saláta kb. 40 dkg.
A csirkehúsos ajánlatok közül kettő is szimpatikus volt, végül a "Reggae" névre hallgató mixet választottam, amiben a salátaalap mellett feta, zeller, ananász, kukorica, sárgarépa és csirkemell szerepel ebben a kombinációban. Plusz választható öntet. Az öntetek között van natúr balzsamecetes, olívaolajas, tökmagolajas, valamint krémes-joghurtos is, vagy tucatnyi ízben.

Mivel a zellert nem szeretem, konkrétan nem eszem meg, így anélkül szerettem volna, ám ez nem sikerült. A kis párbeszéd: Zeller helyett lehet valami mást vagy másból többet kérni? Nem! OK, akkor zeller nélkül kérem. Nem, azt csak úgy lehet, hogy akkor 150 Ft-tal többe kerül. Aha, teljesen logikus... Miért is? Ez így van kitalálva és csak így lehet a gépbe beütni, mondta robothangon a "készséges" fiatalember. Ezt hívják mifelénk úgy, hogy kettős mérce, ugyanis szem- és fültanúja voltam, amint a mellette dolgozó kolléganője a mellettem álló lánynak a Cézár salátában az egyik összetevőt kicserélte egy másikra kb. 1 perccel az én rendelésem előtt. Mindenfajta felár nélkül, és teljesen egyértelmű volt, hogy ez számára egy rutinjellegű cselekmény volt.
Ennyit erről. Srácok, ez azért így elég gáz szerintem.
Az ár-érték arányról annyi a véleményem, mindenki számolja össze, hogy kb. mennyiből lehet kihozni otthon egy ilyen salátát, főzőtudás egyáltalán nem kell hozzá, viszont az igazság az, hogy a saláták másutt is ugyanennyire kerülnek vendéglátóhelyen vagy még erősebben túlárazottak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:
Népszerű szállások a környéken
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
95.645 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.23-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
53.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Sungarden Hotel Siófok - Aranyifjaké a SunGarden
Aranyifjaké a SunGarden
2024.10.18-ig
Sungarden Hotel Siófok
73.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval