Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

2.0. újratöltve a csúcsgasztronómia

Fricska 2.0 BudapestFricska 2.0 Budapest a térképen

Kiváló 2023. szeptemberben járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2014 - 2021. között a Fricska az egyik legszínvonalasabb, ár-érték arányban szintén az egyik legkedvezőbb étterme volt Budapestnek. A covid járványhelyzet következtében sajnos be kellett zárniuk, majd 2 évig Csipkerózsika álomba merült a Dob utcai pinceétterem. Szerintem minden gasztronómiában jártas vendég számára nagy örömet okozott a hír, miszerint a régi helyen, de megújulva, felfrissülve, részben új koncepciót hozva 2023 nyár végén újra nyitottak 2.0 néven. A vendéglő nem akadálymentesített, pár lépcsőfokon érkezünk le a boltíves pincébe, amely nagyon szépen felújított, csinos, otthonos, kellemes a megvilágítása, meleg barna színvilág dominál. Jobb kézről a fogadóbizottság (két mosolygós hölgy a váróasztalnál), bal kéz felől a bárpult hosszan elnyúlva. Van olyan kényelmes, pamlagos ülőhely, ahol inkább kávézni, sütizni lehet, esetleg borozni, illetve vannak klasszikus asztalok 2-4 és 7-8 főre is. Asztalfoglalás ajánlott és szükséges. Hétköznap napi menüt kínálnak, a 2 fogás: 5.450 Ft, a 3 fogás: 6.450 Ft-ba kerül, és ezért az árért valódi konyhaművészetet kapunk. Szépen megkomponált tányérok, kifinomult ízek, prémium alapanyagok, idényzöldségek használata jellemző. A 3 fogással bőségesen jól lehet lakni. A naponta változó menüben 1 leves, 1 előétel, 3 főétel, illetve 3-4 desszert található.
Esténként, hétvégén, illetve ha nem a menüből szemezgetünk, akkor a tábláról lehet válogatni. 6-7 leves, előétel (3500-4900 Ft), 7-8 főétel (6900 - 11500 Ft), 3-4 desszert, sajttál (2500-3500 Ft) szerepel az á la carte kínálatban. Szóval jól látható, hogy az ebédmenüben gyakorlatilag 3 fogást megkaphatunk olcsóbban, mint a normál étlapról egy főfogást. És a menüben sincs megúszás, trükközés, adag zónáztatás, azaz csökkentés.
Az előétel könnyed, kis adag, jó kezdés. Quiche Lorraine, póréhagymával, kolozsvári szalonnával, friss zöldsalátával, kis balzsamecettel. A főétel hibátlan ízre, fűszerezésre és állagra is. Vörösboros kakaspörkölt combjából, jus, burgonya polenta püré állagban, fodros kel ropogósan, valamint vörösborban érlelt körte. A körte lehetett volna nagyobb adag, olyan finom volt, illetve a hús mennyisége a többi összetevőhöz képest szerintem túl sok volt. A desszert egy franciás stílusú, fanyar, egyáltalán nem édes, de nagyon intenzív, pikáns, kompakt kis monocake volt. Avokádó, datolya és kókusz ízvilággal. Ez egyébként egy vegán és gluténmentes desszert volt.
A többi ételt csak láttam, nem kóstoltam, de szintén jó választás lehetett volna a gyöngytyúk erőleves, gyöngytyúk prád húskenyérrel, a mangalica oldalas coleslaw salátával, a marhahúsos lasagne parmezánnal vagy a túrógombóc, hogy a fahéjas szilvás pitét ne is említsem.
Az ételeket akár az asztalfoglalással egyidejűleg, előre is meg lehet rendelni. A kiszolgálás gyors, pörgős volt, szinte nem is kellett várni. Ráadás, és további plusz pont, hogy 0,35 l-es tisztított vizet ajándékba kaptuk, lehet menteset és szénsavasat is választani. A borkínálat figyelemre méltó, bár ez nálam ezúttal sem játszott, mert vezetnem kellett utána.
Összességében, hibátlan csúcsgasztronómia és vendéglátás.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (21)
Fricska 2.0 Budapest - MosdóFricska 2.0 Budapest - MosdóFricska 2.0 Budapest - Étel/italFricska 2.0 Budapest - Étel/italFricska 2.0 Budapest - Étel/italFricska 2.0 Budapest - EgyébFricska 2.0 Budapest - Étel/italFricska 2.0 Budapest - Étel/italFricska 2.0 Budapest - BelsőFricska 2.0 Budapest - Étlap/itallapFricska 2.0 Budapest - Étlap/itallapFricska 2.0 Budapest - EgyébFricska 2.0 Budapest - BelsőFricska 2.0 Budapest - BelsőFricska 2.0 Budapest - Külső képFricska 2.0 Budapest - Külső képFricska 2.0 Budapest - BelsőFricska 2.0 Budapest - BelsőFricska 2.0 Budapest - BelsőFricska 2.0 Budapest - BelsőFricska 2.0 Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
66.948 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Yacht Siófok - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.02-ig
Hotel Yacht Siófok
29.387 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval