Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kóser cukrászda 63 éve

Frőhlich Kóser Cukrászda BudapestFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest a térképen

Kiváló 2016. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. március 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A pesti zsidó negyed szívében, a Dob utcában 1953-ban alapított kóser cukrászda, amelyet családi vállalkozásként nyitottak, s ma az alapító lánya vezeti.
Kívülről inkább retrónak tűnik, de belépve számomra misztikus, rejtélyes, akár azt is mondhatom, hogy ezoterikus környezetbe lép be az ember, bennem Szepes Mária: Vörös Oroszlán c. regényének világát idézte meg, talán a színek, talán az egyik sarokban lévő, régi időkről mesélni tudó emléktárgyak, relikviák miatt.
Ha elvitelre vásárol az ember, akkor a pultnál kell rendelni, ha helyben fogyaszt, akkor az asztalnál szolgálnak fel. A sütemények, tortaszeletek 2 fő csoportba sorolhatók, egyrészt vannak tradicionális kóser desszertek, ezek közé tartozik talán a legismertebb flódni, a helyi specialitás Fröhlich krémes, másrészt klasszikus jól ismert torták, mint a Dobos-, a Fekete-erdő, Eszterházy-, csoki-, citrom- vagy mákos-almás torta. Árban a belvároshoz képest szerintem szinte olcsó, 350 és 450 Ft-ba kerül 1-1 szelet, méretben az átlagosnál valamivel nagyobbak.
Egy csokis-rumos kockát ettem (350 Ft), amely ízben és állagban valahol a méteres kalács és a somlói galuska piskótájára hajaz.
A kiszolgálás udvarias és kedves.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (12)
Frőhlich Kóser Cukrászda Budapest - BelsőFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest - Külső képFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest - Étel/italFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest - Étel/italFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest - Étel/italFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest - BelsőFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest - BelsőFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest - Étel/italFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest - MosdóFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest - BelsőFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest - Külső képFrőhlich Kóser Cukrászda Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
66.948 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.06.21-ig
Hotel Kapitány Sümeg
114.880 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval