Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Új olasz fagyizó a belvárosban

Giando BudapestGiando Budapest a térképen

2022. júniusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2022. július 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Új olasz fagylaltozó a Belvárosban, a sétálós Váci utcáról nyíló egyik kis mellékutcában. A szűk környék arról híres, hogy tele van amolyan turista csapdákkal a vendáglátó helyek és az üzletek tekintetében, azaz ahol jó drágán kapsz átlagos vagy annál gyengébb minőséget. Mindezt jó "hangosan" nagy körítéssel, figyelem felhívással. Ezek között bújik meg a Giando, amely leginkább a teljesen nyitott üvegajtókkal hívja fel magára a figyelmet. Giando a tulajdonos olasz fiatalember beceneve, aki mindössze 24 évesen nyitotta meg itt a fagyizóját - vagy ahogy ő fogalmaz, gelateriáját, ami számára nem ugyanazt jelenti - a nyár elején (azért ilyenkor elgondolkodom azon, milyen szerencsés csillagzat alatt születhetett az, aki egy idegen ország fővárosában ilyen fiatalon eljut egy ilyen komoly cél megvalósításáig, nagyon jómódú családból származik).
Szintén olasz üzlettársával minden alapanyagot és a fagylaltozó berendezését is Olaszországból hozatták ide Budapestre, a gyümölcsöket azonban a pesti nagybani piacról szerzik be. Amint egy sajtócikkben írták, a tulajdonos nagyon fontosnak tartja a személyes jelenlétet, ő maga is beáll a pultba és kiszolgálja a vendégeket.
Eddig kétszer jártam itt, először a nyitás után pár nappal, amikor a 2 hosszú pult tele volt mindenféle izgalmas ízzel, tényleg nagy volt a választék, a háttérből elég hangos, fiatalos zene szólt. Másodjára a közelmúltban viszont sokkal kisebb volt az ízek felhozatala, pedig korai időben, ebéd után, még délután 2 óra előtt pár perccel jártunk itt a kollégákkal. Az olasz tulajdonosok közül mi nem láttunk senkit, egy fiatal magyar lány szolgált ki, aki egyébként kedves, mosolygós volt.
Az árazás igencsak érdekes, ugyanis a keveset fogyasztókat "büntetik". 1 gombóc ugyanis 750 Ft, ami még itt a belvárosban is brutális árnak tűnik, viszont a 2 gombóc 950 Ft, a 3 gombóc 1350 Ft, ami már belesimul a felső-közép árfekvésbe, a kézműves fagyizókban 450-480 Ft.
A kiszolgálás és a fizetés a pultnál történik, utána le lehet ülni az üzlet előtti teraszra, ami itt kellemesnek mondható, hiszen nincs a kis utcán autós forgalom.
A fagylaltot olasz módra, azaz nem gombócban, hanem kenéssel adják az adag átlagos, megfelel egy kb. 5 dekás gombócnak. A mangó kitűnő volt, sorbet jellegű, karakteres, nagyon gyümölcsös. A másik választásom, a vanília azonban nem volt átütő.
A kollégák is elégedettek voltak a választásukkal: stracsatella, csoki, eper, vanília, passió gyümölcs. De azt azért nem mondanám, hogy ne lenne még a városban jó pár helyen hasonlóan kitűnő fagylalt. Esetleg ennél olcsóbban is (az 1 gombóc esetében mindenképpen).
Szóval nem rossz ez a fagyizó, de egyelőre kicsit hullámzó, én bízom benne, hogy megtalálják itt a számításaikat, és hosszú távon sikerül egy jó kis fagyizót vagy ahogy tervezik, akár egy hálózatot is kialakítani és működtetni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (7)
Giando Budapest - EgyébGiando Budapest - EgyébGiando Budapest - EgyébGiando Budapest - EgyébGiando Budapest - EgyébGiando Budapest - EgyébGiando Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Nyári sláger kiemelt időszakban
Nyári sláger kiemelt időszakban
07.12-08.18.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
99.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Belenus Zalakaros - Belenus pihenés hétköznapokon
Belenus pihenés hétköznapokon
2025.02.28-ig
Hotel Belenus Zalakaros
113.730 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
43.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval