Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Zongora, brácsa, cimbalom

Giero Pub BudapestGiero Pub Budapest a térképen

2023. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. november 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Csodálkoztam, hogy ez a kis pincekocsma nem szerepel az adatbázisban, hiszen már 1990 óta üzemelteti Farkasné Gizi néni ezt a helyet a VI. kerület szívében, a Paulay Ede utcában, a Liszt Ferenc tér Menza felőli sarkánál. Giero az ő édesapjának művészneve/beceneve volt, aki muzsikus volt, ahogy a tulajdonos számos családtagja is. Egy kicsit meredek és sötét lépcsősoron jutunk le a helyre, bent egy igazi időutazásban csöppenünk. Ódon berendezés, félhomály, régi bútorok. Az egyik sarokban letakart zongora, a belső sarokban a kocsmapult. Barátságos árfekvés, szolid és kommersz italkínálat. Ételeket nem láttam. Aktuálisan 2 dl Cola 500 Ft, a Jagermeister 850 Ft (5 cl). Fizetés készpénzben, kötelező szervizdíj nincs. Ha nem esik az eső, akkor a bejárat előtt az utcaszinten pár asztalkával kis terasz is működik. A hangszóróból magyar népzene, illetve cigány zene szólt, ahogy hallottam, a Dankó Rádió szolgáltatta a háttérzenét. Esténként azonban élő cigányzene is szokott lenni, Gizi néni fiatalabb rokonai jóvoltából.
Sokan járnak ide külföldiek, még külföldi hírességek, filmesek is megfordultak itt, de a Zeneakadémiáról is szoktak ide lenézni, és persze a környéken lakó törzsvendégek is vissza-visszatérnek hetente többször is.
A WC ajtaját nem lehetett becsukni, a hátsó traktus elég avítt, de egyértelműen ajánlott, különleges hangulatú, szerethető hely a Giero.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (10)
Giero Pub Budapest - BelsőGiero Pub Budapest - BelsőGiero Pub Budapest - BelsőGiero Pub Budapest - BelsőGiero Pub Budapest - BelsőGiero Pub Budapest - Étel/italGiero Pub Budapest - MosdóGiero Pub Budapest - Külső képGiero Pub Budapest - Külső képGiero Pub Budapest - Étlap/itallap
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
66.948 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel